Preskocit navigáciu

Podpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na Cypre


Podpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na Cypre

Podpredseda Európskej komisie pre energetickú úniu Maroš Šefčovič počas svojej oficiálnej návštevy Cypru, v rámci ktorej sa stretol s prezidentom Cyperskej republiky a ďalšími predstaviteľmi vlády, nezabudol ani na jednotku slovenských vojakov pôsobiacich na Cypre.

V spoločnosti slovenskej veľvyslankyne na Cypre Oksany Tomovej zavítal na veliteľstvo misie UNFICYP v Nikózii, kde sa v tábore Tatry, cyperskom domove slovenských ženistov, stretol na krátkej besede so slovenskými vojakmi pôsobiacimi na veliteľstve ako aj v sektore 4. Významnú návštevu privítal  veliteľ Sektoru 4 podplukovník Miroslav Belanský a hlásenie pred nastúpenou jednotkou podal podplukovník Jozef Paňko. Nasledovala krátka diskusia s vojakmi, kde veliteľ informoval pána Šefčoviča o priestore slovenského kontingentu v rámci misie UNFICYP a aktuálnych operačných úlohách. Eurokomisár sa veľmi živo zaujímal o súčasné úlohy slovenských vojakov na Cypre a zároveň vyzdvihol ich prácu, ktorou veľmi dôstojne reprezentujú Ozbrojené sily SR v rámci medzinárodného spoločenstva.

Na záver veliteľ slovenského kontingentu poďakoval cteným hosťom za návštevu. Táto krátka návšteva vysokopostaveného predstaviteľa EU a jeho záujem bola určite motiváciou pre našich vojakov do ďalšieho obdobia.


Podpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na CyprePodpredseda Európskej komisie Šefčovič navštívil slovenských vojakov na Cypre

Autor: SLOVCON UNFICYP , Foto: SLOVCON UNFICYP - Dátum: 15.01.2016
Čítanosť: 1223
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share