Preskocit navigáciu

Výmena vo velení zvolenského krídla


Výmena vo velení zvolenského krídla

Na slávnostné nástupy k otvoreniu nového výcvikového roka v prvých dňoch januára 2016 nadviazala dňa 15. januára 2016 zmena vo velení Krídla velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene, v jednom z rozhodujúcich útvarov v štruktúre Vzdušných síl ozbrojených síl SR. V tento deň sa uskutočnil v Kasárňach SNP Zvolen slávnostný nástup, ktorého hlavným programom bol ceremoniál spojený so symbolickým odovzdaním funkcie veliteľa útvaru.

Plukovník gšt. Miloš Mosný odovzdal k uvedenému dátumu velenie zástupcovi veliteľa krídla, podplukovníkovi Vladimírovi Jaklovskému.

Slávnostnému príhovoru plukovníka gšt. Mosného predchádzalo zverejnenie profesijných životopisov, v ktorom u obidvoch dominovali mnohé riadiace a veliace pozície po dobu viac než troch dekád. Skúsenosti nadobudnuté na pozíciách nielen v službe doma, ale aj mimo územia Slovenskej republiky, prepletené mnohými aktivitami zvyšovania odbornej, či jazykovej spôsobilosti dopĺňali mnohé pozície v zahraničných štruktúrach zastúpenia Ozbrojených síl SR. Plukovník gšt. Mosný vo svojom príhovore poďakoval veliteľstvu vzdušných síl ako aj všetkým príslušníkom VÚ 3030 za pomoc a podporu v podmienkach sťažených časovou, materiálovou a personálnou nenaplnenosťou.

Veliteľ vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav Korba symbolickým aktom prevzatia a následného odovzdania štátnej zástavy podplukovníkovi Jaklovskému odovzdal velenie útvaru, ktorého podriadené súčasti siahajú od východného po juhozápadný cíp Slovenska.
Vo svojom príhovore poďakoval obidvom veliacim funkcionárom VÚ 3030 za kvalitné splnenie stanovených ale aj operatívnych úloh. Zdôraznil pritom plnenie úloh nepretržitej ochrany vzdušného priestoru SR a krajín NATO ako aj kvalitné plnenie úloh počas cvičení. Pri príležitosti preberania funkcie poukázal nielen na aspekty rovnakého pôsobiska a obdobného obsahu práce spoločné pre doterajšiu kariéru plk. gšt. Miloša Mosného a plk. Vladimíra Jaklovského, ale aj vyzdvihol aj výborné výsledky krídla velenia, riadenia a prieskumu a jeho podriadených útvarov na území SR, profesionálny prístup k práci, nasadenie a vysokú odbornosť.

Brigádny generál Korba zaželal novému veliteľovi plynulé nadviazanie na vysoký štandard plnenia stanovených úloh v neustále sa meniacich náročných podmienkach, veľa šťastia a úspechov.


Výmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídlaVýmena vo velení zvolenského krídla

Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: rtm. Martin Boháč - Dátum: 20.01.2016
Čítanosť: 5653
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share