Preskocit navigáciu

Ani desať rokov nie je dosť na zabudnutie


Ani desať rokov nie je dosť na zabudnutie

Desať rokov je dlhá doba v živote človeka. Ani desať rokov však nie je dosť na to, aby sme zabudli na tragickú udalosť z 19. januára 2006 na vrchu Borsó pri maďarskej dedine Hejce. Zahynulo pri nej 42 príslušníkov a zamestnancov OS SR a MO SR vracajúcich sa domov po splnení úloh v priestore operácie KFOR v Kosove.

Túto tragickú udalosť si v deň desiateho výročia tragédie pripomenuli aj príslušníci slovenského kontingentu misie UNFICYP, spolu so svojimi kolegami z maďarského, ukrajinského a srbského kontingentu, v tábore generála Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste.

Súčasťou pietnej spomienky bolo aj pripomenutie smrti príslušníka rakúskeho kontingentu AUSCON Gfr. Johana OBERBERGERA, ktorý v priestore operácie UNFICYP zomrel 16. januára 1982.

Veliteľ Sektoru 4, pplk. Ing. Miroslav BELANSKÝ v príhovore pripomenul, že dobré plnenie úloh je súčasťou misie, rovnako ako aj túžba po šťastnom návrate domov, „... čo je naša spoločná nádej a moje želanie pre Vás“, uzavrel svoj príhovor.

Zosnulých si prítomní uctili minútou ticha. Pietny akt uzavrela modlitba za zosnulých aj pozostalých pod vedením vojenského duchovného plk. ThLic. Marka Trochana a prítomní velitelia jednotlivých kontingentov položili horiace sviece do priestoru pietneho miesta v tábore.


Ani desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutieAni desať rokov nie je dosť na zabudnutie

Autor: SLOVCON , Foto: SLOVCON - Dátum: 20.01.2016
Čítanosť: 4748
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share