Preskocit navigáciu

Významná návšteva v Sektore 4


Významná návšteva v Sektore 4

Dňa 27. januára 2016 navštívila SEKTOR 4 pani Elizabeth Sellwood, ktorá je poradkyňou pre najvyššiu politickú predstaviteľku mierovej operácie UNFICYP Lisu Buttenheim.

Po príchode do tábora generála Štefánika vo Famaguste ju privítal veliteľ Sektoru 4 podplukovník Miroslav Belanský a po krátkom vzájomnom predstavení sa a výmene informácií, smerovala jej cesta do mesta Varosha a ďalších patrolovacích základní v nárazníkovej zóne v priestore zodpovednosti slovenskej a srbskej čaty. Po celú dobu ju sprevádzal náčelník operačného oddelenia kapitán Stanislav Vaník, ktorý ju informoval o najaktuálnejších a súčasných problémoch v rámci SEKTOR-u 4. Momentálne je to najmä problematika farmárov pracujúcich v nárazníkovej zóne a proces vydávania povolení na obhospodarovávanie jednotlivých pozemkov.

Poradkyňa sa zaujímala o miesto nového prechodového bodu medzi severnou a južnou stranou ostrova v blízkosti Dherynie, na vybudovaní ktorého sa dohodli lídri oboch strán Cypru, ako opatrenie pre upevňovanie vzájomných vzťahov medzi gréckymi a tureckými cypriotmi. Koniec svojej návštevy zavŕšila na srbskej základni nad obcou Pyla, z ktorej odletela na veliteľstvo UNFICYP do Nikózie.

Na záver návštevy pani Sellwood vyjadrila svoju spokojnosť a vyslovila vďaku nielen s ozrejmením situácie priamo v teréne, ale aj za profesionálny prístup jednotlivých príslušníkov Sektoru 4.


Významná návšteva v Sektore 4Významná návšteva v Sektore 4Významná návšteva v Sektore 4Významná návšteva v Sektore 4Významná návšteva v Sektore 4Významná návšteva v Sektore 4

Autor: OPS Branch UNFICYP , Foto: OPS Branch UNFICYP - Dátum: 29.01.2016
Čítanosť: 940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share