Preskocit navigáciu

Medailová slávnosť vo Famaguste


Medailová slávnosť vo Famaguste

Prvá časť vojakov, ktorí prišli do vojenskej operácie UNFICYP na Cypre v septembrovej rotácii, bola dekorovaná medailou za mierovú službu už januári počas spoločnej „Medal parade“ na veliteľstve v Nikózii. 16. februára 2016 sa dostala na rad tá zvyšná časť, a to vo vynovených priestoroch tábora generála Milana Rastislava Štefánika .

Modro-bielou medailou boli ocenení za účasti najvyšších predstaviteľov operácie UNFICYP a pozvaných politických predstaviteľov z krajín, ktoré bok po boku spolupracujú v Sektore 4.

Hlavná politická predstaviteľka operácie Lisa Buttenheim pogratulovala k tomuto oceneniu všetkým dekorovaním aj vo svojom prejave, a taktiež sa poďakovala súčasnému veliteľovi Sektoru 4 podplukovníkovi Miroslavovi Belanskému za dobre odvedenú prácu za posledné mesiace. Spolu s náčelníkom štábu misie UNFICYP plukovníkom Timom Wildishom navyše vysoko ocenili úroveň prípravy a vykonania slávnostného aktu.

A naopak - príslušníci Sektoru 4 na čele so svojim veliteľom boli poctení, že ich pozvanie prijali kolegovia a priatelia z veliteľstva a veľvyslanci Slovenskej republiky, Českej republiky, Srbska a Ukrajiny. Veliteľ Sektoru 4 vo svojom prejave zdôraznil, že je spokojný s doterajšou prácou v prospech operácie, hlavne preto, že dokážeme ako mnohonárodný kontingent spolupracovať v prospech udržania mieru ako jedna veľká rodina.

Na záver citoval slová bývalého tajomníka OSN (Organizácia spojených národov) Daga Hammarskjölda: „Udržiavanie mieru nie je práca pre vojakov, ale na druhej strane, iba vojaci sú schopní túto prácu vykonávať.“


Medailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo FamagusteMedailová slávnosť vo Famaguste

Autor: MAIN OFFICE , Foto: nrtm. Juraj HLADKÝ - Dátum: 22.02.2016
Čítanosť: 4500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share