Preskocit navigáciu

Dvaja príslušníci vrtuľníkového krídla odchádzajú do Afganistanu


Dvaja príslušníci vrtuľníkového krídla odchádzajú do Afganistanu
V rámci záväzkov Slovenska vyplývajúcich z členstva v NATO, odchádzajú na misiu v Afganistane dvaja príslušníci prešovského vrtuľníkového krídla. Rozlúčiť sa s nimi prišiel aj náčelník štábu Veliteľstva vzdušných síl, plukovník Stanislav Hurčík.
V pondelok, 29. februára 2016, sa hlavní funkcionári vrtuľníkového krídla rozlúčili s dvomi príslušníkmi z radov technického personálu, ktorí odchádzajú plniť úlohy do ďalekého Kábulu v Afganistane. Nadporučíkov Martina Kocúra a Michala Mašľara prišiel odprevadiť aj náčelník štábu Veliteľstva vzdušných síl, plukovník Stanislav Hurčík, ktorý im poprial veľa síl a predovšetkým šťastný návrat.  
Spomínaní príslušníci odchádzajú plniť úlohy do tímu AAT (Air Advisory Team), ktorej úlohou je výcvik príslušníkov lietajúceho a technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch Mi-171 a Mi-24/35. 

Dvaja príslušníci vrtuľníkového krídla odchádzajú do AfganistanuDvaja príslušníci vrtuľníkového krídla odchádzajú do AfganistanuDvaja príslušníci vrtuľníkového krídla odchádzajú do Afganistanu

Autor: por. Michala HALÁSOVÁ , Foto: autor - Dátum: 29.02.2016
Čítanosť: 5657
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share