Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigády


Výmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigády

„Dnes chcem aj ja osobne a úprimne poďakovať pánovi plukovníkovi Miroslavovi Lorincovi za jeho zodpovednú a kvalitnú prácu ako aj profesionálny prístup, vysokú odbornosť a prínos  ako v prospech protilietadlovej raketovej brigády tak aj v prospech vzdušných síl OS SR...“. Aj týmito slovami sa v piatok, 26. februára, zástupca veliteľa Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky, plk. Ing. Vladimír Kováč, prihovoril odchádzajúcemu veliteľovi protilietadlovej raketovej brigády Nitra počas slávnostného ceremoniálu odovzdania a prevzatia jeho funkcie.

K 1. marcu 2016 plukovníka gšt. Ing. Miroslava Lorinca vo funkcii nahradil doterajší náčelník odboru spravodajstva a elektronického boja (J-2) GŠ OS SR, plukovník Ing. Ladislav Dovhun, MA.

Plukovník Dovhun po skončení Vysokej vojenskej technickej školy v roku 1991, pôsobil na všetkých veliteľských funkciách na stupni protilietadlová raketová skupina 2K12 KUB v posádkach Janovice nad Úhlavou a Rožňava. Neskôr pracoval na Veliteľstve vzdušných síl na oddelení prípravy pozemných systémov PVO. Po absolvovaní VVŠK vo Veľkej Británii vykonával funkciu veliteľa protilietadlovej raketovej skupiny 2K12 KUB v plrb Nitra a neskôr bol premiestnený na GŠ OS SR ako náčelník oddelenia, ďalej ako zástupca veliteľa centra riadenia operácii a potom náčelník odboru spravodajstva a elektronického boja (J-2). Počas svojej kariéry bol vyslaný na plnenie úloh v operáciách MKM UNFICYP, KFOR a ISAF. Od 1.3.2016 vykonáva funkciu veliteľa protilietadlovej raketovej brigády Nitra.

Slávnostný akt odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa plrb Nitra bol umocnený odovzdaním a prevzatím štátnej zástavy SR, ako symbolu velenia novému veliteľovi. Vo svojom príhovore odchádzajúci veliteľ brigády plukovník Miroslav Lorinc vyslovil poďakovanie všetkým, ktorí mu vyjadrili dôveru, pochopenie a stáli po jeho boku počas výkonu tejto náročnej funkcie. Pri tejto príležitosti plukovník Kováč odovzdal plukovníkovi Miroslavovi Lorincovi Pamätnú plaketu veliteľa vzdušných síl OS SR a zaželal mu veľa pracovných úspechov pri plnení náročných úloh na novom pôsobisku na Veliteľstve VzS OS SR.

Nový veliteľ protilietadlovej raketovej brigády poďakoval Náčelníkovi GŠ OS SR a Veliteľovi VzS OS SR za prejavenú dôveru a zverenie velenia plrb a vyjadril presvedčenie, že spolu s príslušníkmi brigády bude pokračovať v plnení náročných úloh.

 


Výmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigádyVýmena na poste veliteľa protilietadlovej raketovej brigády

Autor: npor. Branislav ŠMONDRK , Foto: rtm. Igor BOŠKO - Dátum: 26.02.2016
Čítanosť: 6669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share