Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre

Po absolvovaní náročného procesu výberu, výcviku, množstva preverení z odbornej, vševojskovej i jazykovej prípravy a následnom vykonaní záverečného kontrolného cvičenia si  v piatok 11. marca 2016 o 10:45 hod. v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády v Nitre hrdo nastúpilo 76 profesionálnych vojakov OS SR vyslaných na plnenie úloh mierovej misie OSN UNFICYP na Cypre.

So želaním šťastného a bezpečného návratu sa s príslušníkmi jednotiek UNFICYP rozlúčil zástupca veliteľa vzdušných síl OS SR plukovník gšt. Miroslav Lorinc a zástupca veliteľa strategického centra krízového manažmentu plukovník gšt. Ján Bujňák. Požehnanie odchádzajúcim profesionálnym vojakom, ich rodinám a blízkym priateľom udelil Duchovný rotujúcej jednotky UNFICYP podplukovník Stanislav Lipka.

Slávnostnej rozlúčky sa zúčastnili aj hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš, riaditeľ odboru operácií a policajných činností plukovník Ivan Viselka, zástupca náčelníka štábu Veliteľstva pozemných síl OS SR plukovník Ján Dreveňák, ďalej velitelia jednotlivých útvarov Vzdušných síl OS SR, zástupcovia klubov vojenských dôchodcov Nitra - Krškany, Nitra - Zobor, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov ako aj predstavitelia miestnej samosprávy a rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov.

Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP už od roku 2009. Každoročne je atmosféra slávnostnej rozlúčky plná emócií, množstva želaní efektívneho plnenia mandátu mierovej misie a bezpečného návratu vyslaných vojakov.


Slávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka rotujúcej jednotky UNFICYP v Nitre

Autor: por. Ing. Jana FEKIAČOVÁ , Foto: npor. Ing. Branislav ŠMONDRK - Dátum: 11.03.2016
Čítanosť: 4568
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share