Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Pred desiatimi rokmi vznikla Brigáda velenia, riadenia a prieskumu Zvolen


Pred desiatimi rokmi vznikla Brigáda velenia, riadenia a prieskumu Zvolen
Dňa 1. apríla 2016 uplynulo presne 10 rokov odo dňa kedy došlo v rámci reorganizačných zmien vo Vzdušných silách OS SR k zlúčeniu štyroch podriadených útvarov. Toto výročie si príslušníci útvaru, ktorého názov bol len prednedávnom zmenený na krídlo, pripomenuli za účasti významných hostí slávnostným nástupom v priestoroch Kasární SNP.
 
Veliteľ krídla plukovník Vladimír Jaklovský za účasti takmer všetkých jeho predchodcov vo funkcii veliteľov útvaru poukázal na špecifickosť zlúčenia útvarov v súvislosti s rozhodujúcou úlohou v rámci nielen vzdušných ale celkovo aj ozbrojených síl Slovenskej republiky.
 
Brigádny generál Ľubomír Svoboda, ktorý vytváral v hodnosti plukovníka pred dekádou základy novovytváranej pevnej súčasti slovenských vzdušných síl, nemohol byť pre služobné povinnosti v zahraničí na slávnostnom ceremoniále prítomný. Jeho slová však tvorili jadro slávnostného príhovoru plukovníka Jaklovského.
 
Plukovník Hurčík z veliteľstva vzdušných síl zhodnotil doterajšie úspechy útvaru na domácej pôde ale aj v zahraničí. Poukázal na reorganizačné zmeny, s ktorými sa musela brigáda a neskôr krídlo potýkať v minulosti. V závere príhovoru zdôraznil nutnosť vzájomnej spolupráce pri plnení úloh v budúcnosti a v mene veliteľa Vzdušných síl OS SR poďakoval za výborné dosiahnuté výsledky.
 
Primátorka mesta Zvolen pani Lenka Balkovičová poukázala na podiel profesionálnych vojakov na pietnych aktoch, slávnostných ceremoniáloch a vybraných aktivitách organizovaných Mestom Zvolen. Taktiež poďakovala za aktívne zapájanie sa útvaru do diania v meste.
 

Medzi významnými hosťami nechýbali zástupcovia Úradu vojenského letectva MO SR, odboru podpory vzdušných síl GŠ OS SR, vojenskej polície, riadiaci funkcionári Veliteľstva VzS OS SR ale aj velitelia všetkých podriadených súčastí vzdušných síl z Prešova, Nitry, Sliača a Kuchyne.

fotogaléria



Autor: mjr. Zdenko BARANEC , Foto: SkVR - Dátum: 01.04.2016
Čítanosť: 4697
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share