Preskocit navigáciu

Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4


Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4

Náčelník generálneho štábu Srbských ozbrojených síl, generál Ljubiša Diković, navštívil 11. apríla 2016 Sektor 4 vojenskej operácie UNFICYP na Cypre, v ktorom je síce vedúcou krajinou Slovensko, avšak priestor zodpovednosti zabezpečujú aj srbskí, maďarskí a ukrajinskí vojaci.

Na úvod návštevy prijala generála Dikovića hlavná veliteľka tejto operácie, generálmajorka Kristin Lund. Následne generál Diković navštívil UN pozície v meste Pyla, kde sú dislokovaní srbskí vojaci. Po prehliadke nasledoval presun do kempu generála M. R. Štefánika vo Famaguste, kde ho privítal veliteľ Sektoru 4 podplukovník Jozef Paňko. Generál Diković sa na úvod stretnutia živo zaujímal o prácu srbských príslušníkov a následne bol počas oficiálnych prezentácii informovaný o aktuálnych udalostiach a všeobecnej situácii v Sektore 4. Jednodňovú návštevu ukončil prehliadkou kempu.

Generál Diković na záver vyjadril spokojnosť s kvalitnou prácou srbských príslušníkov a vysoko ocenil profesionálnu spoluprácu medzi slovenským a srbským kontingentom.


Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4

Autor: Main Office - Sektor 4 UNFICYP , Foto: Main Office - Sektor 4 UNFICYP - Dátum: 13.04.2016
Čítanosť: 4353
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share