Preskocit navigáciu

Darovanie krvi na Cypre


Darovanie krvi na Cypre

Na začiatku mesiaca apríl príslušníci Sektoru 4 vojenskej operácie UNFICYP opäť dokázali, že nemyslia len na seba a vykonali humánny, no často nedoceňovaný krok, keď darovali najvzácnejšiu tekutinu - svoju krv. Dobrovoľné darovanie krvi sa uskutočnilo dňa 08.04.2016 v Georgios Lazarou camp v Larnake, ktorý sa nachádza v južnej časti Cypru.

Miesto odobratia krvi nebolo náhodné, nakoľko sa tejto akcie zúčastnili aj príslušníci 1. pluku Grécko-Cyperskej Národnej gardy. Myšlienka spoločného darovania krvi príslušníkov Sektoru 4 a grécko-cyperských vojakov je práve výsledkom dlhodobej a vynikajúcej spolupráce medzi velením oboch strán. Akcie sa zúčastnilo celkom 27 vojakov Sektoru 4 vojenskej operácie UNFICYP.

Medzi zúčastnenými vojakmi bolo viacero pravidelných darcov krvi. K rekordmanom patril čatár Michal Jelínek, u ktorého sa jednalo už o sté dobrovoľné darovanie krvi a čatár Mário Maďara, ktorý daroval svoju krv päťdesiatkrát.

Darovanie krvi počas pôsobenia v jednotke UNFICYP sa stáva tradíciou, ktorá sa pravidelne opakuje v každom rotačnom cykle. Posledný krát tak tomu bolo 8. decembra 2015.


Darovanie krvi na CypreDarovanie krvi na CypreDarovanie krvi na CypreDarovanie krvi na CypreDarovanie krvi na CypreDarovanie krvi na Cypre

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 15.04.2016
Čítanosť: 917
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share