Preskocit navigáciu

Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016

Jednou z plánovaných aktivít Ozbrojených síl SR na výcvikový rok 2016 je aj cvičenie Modrá vlna 2016 (MOVA 16), ktoré je súčasťou súboru cvičení Slovenský štít 2016. Z tohto dôvodu sa v dňoch 18. a 19. apríla 2016 na pôde veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene konala za účasti všetkých participujúcich zložiek Vzdušných síl OS SR, Pozemných síl OS SR, Vojenskej polície a ďalších účastníkov cvičenia hlavná plánovacia konferencia k tomuto cvičeniu.

Konferenciu otvoril zástupca veliteľa VzS OS SR plukovník gšt. Miroslav Lorinc. Po jeho úvodných vetách odovzdal slovo náčelníkovi Odboru plánovania použitia a rozvoja VzS plukovníkovi Slavomírovi Mildemu.

Hlavnými cieľmi konferencie bolo vytvorenie menného zoznamu cvičiacich, príprava rozohry cvičenia, riešenie otázok a požiadaviek logistickej podpory cvičenie a návrh programu DV dňa.

Po ukončení hlavnej časti konferencie sa účastníci rozdelili do pracovných skupín, kde si rozobrali príspevky od cvičiacich a konkrétne podmienky na splnenie úloh cvičenia.

Popoludní sa funkcionári VzS a účastníci konferencie presunuli do priestorov taktického krídla Sliač, kde vykonali rekognoskáciu priestorov, kde sa cvičenie uskutoční.


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu MOVA 2016

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 20.04.2016
Čítanosť: 4858
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share