Preskocit navigáciu

Nemecký pridelenec obrany vo Zvolene


Nemecký pridelenec obrany vo Zvolene

Veliteľ Vzdušných síl ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Miroslav Korba privítal v utorok 3. mája 2016 na pôde veliteľstva vo Zvolene pridelenca obrany Spolkovej republiky Nemecko podplukovníka gšt. Rüdigera Heinricha.

Na úvodnom stretnutí prejednával podplukovník Heinrich spolu s náčelníkom letectva oddelenia leteckého výcviku VVzS podplukovníkom Petrom Baliakom a príslušníkom oddelenia PVO a vševojskového výcviku VVzS majorom Petrom Fajčíkom témy rokovania odborných expertov letectva a PVO Slovenskej republiky a Spolkovej republiky Nemecka, ktoré je plánované v októbri tohto roka. Experti sa budú zaoberať eventuálnou spoluprácou v oblasti systémov C2, datalinkov a výcvikom špecifického personálu na úrovni CRC. Nemecká strana poskytne informácie a skúsenosti zo spôsobilosti C-RAM. Rovnako načrtli možnosť zapojenia sa nemeckých príslušníkov do série cvičení TOBRUQ LEGACY.


Nemecký pridelenec obrany vo ZvoleneNemecký pridelenec obrany vo ZvoleneNemecký pridelenec obrany vo ZvoleneNemecký pridelenec obrany vo ZvoleneNemecký pridelenec obrany vo Zvolene

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 04.05.2016
Čítanosť: 4653
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share