Preskocit navigáciu

Vo Zvolene aktuálne o Sýrii


Vo Zvolene aktuálne o Sýrii

Mimoriadne aktuálnu tému „Sýria ako geopolitický problém“ predniesol, vo štvrtok 12. mája 2016, vedúci oddelenia výchovných a kultúrnych činností Personálneho úradu OS SR Ing. František Matyáš, PhD., autor rovnomenného článku vydaného v publikácii Vojenská osveta 1/2016, v rámci spoločensko-vedného seminára pre príslušníkov veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene. Na pôde veliteľstva ho privítal náčelník štábu plukovník Stanislav Hurčík.

Seminár otvoril náčelník Strediska kultúrno-osvetových činností posádky Zvolen major Zdenko Baranec. V úvode prednášky doktor Matyáš prítomným objasnil činnosť svojho oddelenia a jeho postavenie v štruktúre personálneho úradu. V pútavej prezentácii im priblížil oblasť Blízkeho východu, faktografické údaje o Sýrskej arabskej republike, historické fakty, príčiny vzniku občianskej vojny, jej eskaláciu a mierové iniciatívy medzinárodného spoločenstva. „Verím, že situácia dospeje k pozitívnemu vývoju, keďže sa v plnej miere začína dotýkať aj nás Európanov,“ dokončil prednášku lektor.


Vo Zvolene aktuálne o SýriiVo Zvolene aktuálne o SýriiVo Zvolene aktuálne o SýriiVo Zvolene aktuálne o SýriiVo Zvolene aktuálne o Sýrii

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 13.05.2016
Čítanosť: 4002
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share