Preskocit navigáciu

Vo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectve


Vo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectve

Pre riadiacich letovej prevádzky zorganizovala, v dňoch 31. mája až 3. júna 2016 v priestoroch veliteľstva vzdušných síl, náčelníčka zdravotníckej služby vzdušných síl majorka Ivana Gutzelnig kurz na tému „Ľudské faktory v letectve“. Kurz je súčasťou cyklu kurzov leteckej medicíny. Posledný marcový bol orientovaný na lekárov a zdravotníkov obväzísk a príslušníkov leteckej pátracej záchrannej služby.

„Minuloročné letecké nehody u nás i v zahraničí boli v nemalej miere zapríčinené ľudským faktorom. To podmienilo potrebu hlbšieho vzdelávania leteckého personálu aj v oblasti leteckej medicíny a psychológie,“ začala majorka Gutzelnig svoju prednášku.

V priebehu štyroch dní poskytla náčelníčka zdravotníckej služby, letovodom z krídiel Prešov, Sliač a Kuchyňa, spolu so psychológmi kapitánom Martinom Bittnerom zo zvolenského krídla velenia, riadenia a prieskumu a poručíčkou Petrou Labašovou zo sliačskeho taktického krídla, široký prehľad účinkov ľudského faktora v letectve, hraníc ľudskej výkonnosti a jej obmedzení. Precvičovali s nimi aj relaxačné techniky, aby ich naučili aktívne zvládať stres, napätie a psychickú nepohodu pri výkone ich náročnej profesie.


Vo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectveVo Zvolene o vplyve ľudského faktora v letectve

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 02.06.2016
Čítanosť: 4623
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share