Preskocit navigáciu

Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru 4


Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru  4

Dňa 1. júna 2016, v popoludňajších hodinách, poctila príslušníkov Sektoru 4 svojou návštevou hlavná politická predstaviteľka vojenskej operácie UNFICYP Lisa Buttenheim. Dôvodom tejto návštevy bola jej rozlúčka s príslušníkmi Sektoru 4.

Na úvod svojej návštevy tradične pozdravila nastúpenú jednotku v sprievode veliteľa Sektoru 4 podplukovníka Jozefa Paňka a prihovorila sa slovami chvály a vďaky za vynikajúcu spoluprácu a profesionálne plnenie operačných úloh Sektoru 4 počas jej vyše šesťročného pôsobenia na Cypre.

Podplukovník Paňko opätoval slová vďaky a počas svojho príhovoru vyzdvihol jej vysoko diplomatický prístup a neutíchajúci entuziazmus pri riešení cyperského problému. Taktiež podotkol, že jej podpora pre príslušníkov Sektoru 4 počas pôsobenia na doterajšej funkcii mala a stále má vysoko pozitívny vplyv na plnenie operačných úloh. Na záver príhovoru jej v mene celého Sektoru 4 poprial pevné zdravie a veľa úspechov na novej pozícii, ktorú bude od 10. júna 2016 zastávať priamo na Veliteľstve OSN v New Yorku.

Po slávnostnom nástupe program pokračoval neformálnou besedou s kľúčovým personálom v priestoroch dôstojníckeho klubu. Táto návšteva zanechala u mnohých príslušníkov silné emócie, nakoľko mnohí z nich už mali možnosť sa s Lisou Buttenheim stretnúť aj počas ich predošlého pôsobenia vo vojenskej operácii UNFICYP.

Na záver si všetci prítomní ešte raz popriali podaním rúk všetko dobré a vyjadrili presvedčenie v budúcu úspešnú spoluprácu a stretnutie.


Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru  4Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru  4Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru  4Hlavná politická predstaviteľka UNFICYP sa rozlúčila s príslušníkmi Sektoru  4

Autor: Main Office, UNFICYP , Foto: npor. Vladislav Gašpar - Dátum: 03.06.2016
Čítanosť: 4199
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share