Preskocit navigáciu

Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016


Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016
V dňoch 28. – 30. júna v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene koná záverečná plánovacia konferencia k tomuto cvičeniu. Konferencia prebieha za účasti príslušníkov VzS OS SR a zahraničných ozbrojených síl USA, Maďarska, Českej republiky, Slovinska, Litvy, Lotyšska, Bulharska a Poľska, ktoré sa na cvičení zúčastnia.

Plánovaciu konferenciu otvoril krátkym príhovorom k jej účastníkom zástupca veliteľa VzS plukovník gšt. Miroslav Lorinc. Následne slovo prevzal riadiaci konferencie major Peter Fajčík a oboznámil prítomných s programom a cieľmi konferencie. Medzi hlavné ciele konferencie patrí odsúhlasenie základných dokumentov (Technická dohoda, EXPLAN), potvrdenie počtov cvičiacich a podporných jednotiek, dátumov príchodu a odchodu cvičiacich jednotiek a odsúhlasenie konceptu samotného cvičenia, ako i hodnotenia cvičenia.

Po úvodných pokynoch sa profesionáli rozdelili do pracovných skupín, kde sa venovali príslušným odborným oblastiam. Výsledkom konferencie bola aj schválená štruktúra medzinárodného miesta riadenia cvičenia (EXCON) a medzinárodného miesta velenia (AMDOC). Počas konferencie bol vypracovaný koncept vykonania veliteľsko-štábneho cvičenia, predstavený a odsúhlasený koncept a program DV dňa, plán rozohry pre cvičenie. Na základe požiadaviek zahraničných partnerov bola vykonaná opakovaná rekognoskácia výcvikového priestoru Lešť a priestorov taktického krídla Sliač.

Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016 Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu TOBRUQ LEGACY 2016

Autor: VVzS , Foto: rtm. Zuzana MILDEOVÁ - Dátum: 30.06.2016
Čítanosť: 4564
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share