Preskocit navigáciu

Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4


Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4

V rámci svojich pracovných výjazdov navštívila včera, dňa 28. júna 2016, nová hlavná predstaviteľka operácie UNFICYP pani Elizabeth SPEHAR príslušníkov Sektoru 4. Išlo o historicky prvú návštevu Sektoru 4 od jej ustanovenia na túto funkciu.

V sprievode vojenskej veliteľky misie UNFICYP generálmajorky Kristin Lund a veliteľa Sektoru 4 podplukovníka Jozefa Paňka pozdravila po príchode do kempu gen. M.R.Štefánika vo Famaguste nastúpenú jednotku. Počas svojho príhovoru zdôraznila veľký prínos príslušníkov Sektoru 4 pri plnení operačných úloh v rámci operácie UNFICYP a vyjadrila presvedčenie vo vynijakúcu spoluprácu aj do ďalšieho obdobia.

Program návštevy pokračoval v priestoroch brífingovej miestnosti, kde im podplukovník Jozef Paňko a náčelník operačného oddelenia major Richard Szilasi krátkou prezentáciou predstavil štruktúru a hlavné úlohy Sektoru 4. Následne sa presunuli do opusteného predmestia Famagugusty do Varoshe, kde ich styčný dôstojník major Pavol Palacka informoval o historických faktoch konfliktu z roku 1974.

Posledným bodom programu bola prehliadka UN pozície CP-10, kde slúžia slovenskí vojaci. Ctená návšteva sa rozlúčila slovami vďaky a odletela vojenským vrtuľníkom späť na veliteľstvo operácie UNFICYP do Nikózie.


Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4Návšteva novej hlavnej politickej predstaviteľky v Sektore 4

Autor: kpt. Marcela Vrábelová - Adjutant, UNFICYP , Foto: nrtm. Juraj Hladký - Dátum: 01.07.2016
Čítanosť: 4766
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share