Preskocit navigáciu

Detský tábor Anjelik


Detský tábor Anjelik
Život profesionálnych vojakov vrtuľníkového krídla v Prešove, to nie je len výcvik a zabezpečenie letovej činnosti. Náplňou našej práce sú aj príjemnejšie úlohy spojené s prezentáciou Ozbrojených síl Slovenskej republiky na civilných podujatiach, kedy sa snažíme potešiť návštevníkov a vyčariť im úsmev na tvárach. Takouto akciou je aj detský onkologický tábor Anjelik, ktorý pravidelne už niekoľko rokov organizuje občianske združenie Orin Panacea v čase školských prázdnin. Deje sa tak pod záštitou bývalej Miss Československa Ivany Christovej.
Na základe žiadosti mentorky celého tábora, Ivany Christovej prijali vojaci z Prešova pozvanie a dňa 25. augusta navštívili spolu s príslušníkmi Hasičského zboru Krompachy, Policajného zboru Spišská Nová Ves a Horskej služby Buče tábor Anjelik. V priestoroch hotelu Plejsy v Krompachoch predviedli ukážku výzbroje, výstroje a pozemnej techniky, ukážku výcviku psov a zadržanie páchateľa. Deti si mohli vyskúšať aké je to držať zbraň, dýchať v maske, komunikovať prostredníctvom spojovacej techniky či poskytnúť prvú pomoc. Zlatým klincom programu bola penová šou. Vďaka hasičom z Krompách, ktorí sa o túto zábavu postarali, sa mohli v pene vyblázniť do sýtosti deti spolu s dospelými.
Vďaka spolupráci zložiek záchranného integrovaného systému zažili deti z onkologického tábora  nezabudnuteľné chvíle, čoho dôkazom bola ich úprimná detská radosť. Našou odmenou bol ich úsmev na tvárach a iskry v očiach, ktoré sú na nezaplatenie. Preto sa na podobnú akciu tešíme aj o rok.

Detský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor AnjelikDetský tábor Anjelik

Autor: čat. Eva FLAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 30.08.2016
Čítanosť: 6028
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share