Preskocit navigáciu

Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP


Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP

Posledný týždeň sa vo vojenskom tábore generála M. R. Štefánika v mierovej operácií UNFICYP sústredila väčšina príslušníkov na odovzdávanie funkcií novým príslušníkom operácie. V operácii UNFICYP sa totiž začalo septembrové rotačné obdobie. Po uplynutí pol roku sa v misii UNFICYP na Cypre uskutočnila výmena veliteľov v Sektore 4. Odchádzajúci veliteľ Sektoru 4 podplukovník Jozef Paňko odovzdal velenie na ďalší rok svojmu nástupcovi podplukovníkovi Rudolfovi Eštókovi. Odovzdanie funkcie sa uskutočnilo symbolickým odovzdaním a prevzatím UN vlajky medzi odchádzajúcim a nastupujúcim veliteľom.

Slávnostný akt (Hand-Over and Take-Over Ceremony) sa uskutočnil dňa 16. septembra 2016 v CGS vo Famaguste za účasti náčelníka štábu misie UNFICYP Col Tima Wildisha a ďalších významných vojenských a civilných predstaviteľov misie UNFICYP. Slovenskú stranu reprezentovali mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa na Cypre H.E. Dr. Oksana Tomová a náčelník oddelenia riadenia operácii plukovník Jozef Svitka, ktorý bol lídrom metodického tímu zo Slovenska.

Na úvod slávnostného aktu vystúpil so svojim príhovorom Col Tim Wildish, ktorý poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi a jeho personálu za vzorne vykonanú prácu v operácii UNFICYP a novému veliteľovi poprial mnoho úspechov pri plnení náročných operačných úloh v nasledujúcom období.


Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 20.09.2016
Čítanosť: 826
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share