Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Návrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v Mali


Návrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v Mali
 

V piatok, 23. septembra, sa v priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre uskutočnilo slávnostné privítanie 80 profesionálnych vojakov OS SR vracajúcich sa z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a 2 profesionálnych vojakov OS SR vracajúcich sa z tréningovej misie EU v Mali.
Ich prístup k plneniu úloh ocenili v príhovoroch Minister obrany SR Peter Gajdoš a veliteľ nastúpenej jednotky UNFICYP podplukovník Jozef Paňko. Slová uznania vyslovil aj vedúci Oddelenia starostlivosti o vojnových veteránov a vojenských dôchodcov Ing. Richard Zimányi.
Na slávnostnom ceremoniáli boli taktiež prítomní náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim, bývalý náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík vo výslužbe Peter Vojtek, zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav Lorinc, zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Daniel Zmeko, veliteľ strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR plukovník gšt. Ján Bujňák, zastupujúci riaditeľ Vojenskej polície plukovník Ivan Viselka ako aj zástupcovia jednotlivých zložiek OS SR, predstavitelia klubov vojenských dôchodcov Nitra - Krškany, Nitra - Zobor, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov či predstavitelia miestnej samosprávy a rodinní príslušníci vracajúcich sa vojakov.
Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim zvlášť ocenil osobitný a zodpovedný prístup k plneniu stanovených úloh vybraných príslušníkov jednotky UNFICYP – podplukovníka Paňka, kapitánky Vrábelovej, kapitána Soboňa, rotmajstra Miškela, desiatnika Tatarkoviča, slobodníka Bízika, a to udelením disciplinárnej odmeny - vecného daru.
Počas celého ceremoniálu bolo udelených: 44 medailí - I.stupňa, 28 medailí - II.stupňa, 3 medaile - III.stupňa, 4 medaile - IV.stupňa a 1 medaila - VI.stupňa za službu v mierových pozorovateľských misiách.





Návrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v MaliNávrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v MaliNávrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v MaliNávrat profesionálnych vojakov z vojenskej operácie UNFICYP na Cypre a EUTM v Mali

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 26.09.2016
Čítanosť: 3282
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share