Preskocit navigáciu

Návšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky Nemecka


Návšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky Nemecka

V stredu, 12. októbra zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc srdečne privítal na pôde taktického krídla Sliač vedúceho delegácie plukovníka Wernera Knappeho v sprievode pridelenca obrany Spolkovej republiky Nemecka podplukovníka Rüdigera Heinricha a majora Franka Demminga.

Na úvod veliteľ taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý priblížil delegácií formou multimediálnej prezentácie úlohy, ciele a činnosť taktického krídla Sliač.
Následne sa návšteva presunula do ďalších priestorov taktického krídla Sliač (tk Sliač) -
pre zahraničnú návštevu bol pripravený pestrý program - ukážky leteckých trenažérov MiG-29 a L-39, pracoviska technickej letky opráv a predpísaných prác a priestorov bojovej a výcvikovej letky tk Sliač.

V popoludňajších hodinách pokračovali obe strany v ďalších odborných rozhovoroch v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene. Zahraničnej delegácií boli predstavené úlohy, štruktúra a rozvoj Vzdušných síl OS SR, výcvik letectva a PVO, ďalej priblížená problematika „crossboarder“ operácií a odprezentovaný koncept, zámer a ciele cvičenia Tobruq Legacy 2016. Delegácia SNR priblížila úlohy, štruktúry a plánovaný rozvoj vzdušných síl SNR a tiež „Framework national concept“.

Stretnutie sa nieslo v priateľskom duchu a voľne prešlo do diskusie, kde sa načrtli aj možnosti ďalšej spolupráce do budúcnosti. Predstavené zámery budú predmetom ďalších analýz s cieľom identifikácie oblasti spolupráce medzi vzdušnými silami SNR a OS SR.


Návšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky NemeckaNávšteva pridelenca obrany a expertnej skupiny Spolkovej republiky Nemecka

Autor: VVzS , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 13.10.2016
Čítanosť: 4338
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share