Preskocit navigáciu

XII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbe


XII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbe
     V priestoroch modernizovaných strelníc Centra výcviku Lešť (ďalej CV Lešť) sa dňa 20. októbra 2016 uskutočnil XII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbe.
     Po rannej registrácii všetkých 130 účastníkov (príslušníci OS SR, MV SR, MF SR, MS SR, MsP a pozvaní hostia ) privítal riaditeľ CV Lešť Ing. Peter ČOKINA, ktorý vo svojom prejave predstavil aj čestného hosťa Riaditeľa VŠC Dukla Banská Bystrica Richarda Galoviča, ktorý neskôr vo svojom krátkom príhovore k súťažiacim predstavil možnosti dlhodobej spolupráce VŠC Dukla Banská Bystrica a CV Lešť. Samotnú súťaž výstrelom zo Sa. vz. 58 odštartoval športový strelec rtn. Juraj Tužinský, ktorý na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro bojoval priamo o medailu.
     Organizátori súťaže, inštruktori Odboru špeciálneho výcviku (ďalej OdŠV) CV Lešť, tento rok pripravili pre súťažiacich šesť streleckých parkúrov. Súťaž bola náročná aj vďaka počasiu ktoré prekvapilo aj samotných organizátorov. Na otvorených parkúroch  sa vytvorila hmla, čo zhoršovalo podmienky pre presnú streľbu.
Precíznosť, dynamika a akčnosť jednotlivých streleckých situácii boli aj tento rok akýmsi prierezom obsahu špecializovaných streleckých kurzov, ktorú inštruktori využívajú pri streleckom výcviku v CV Lešť.
     Z hľadiska použitia streleckých návykov sa jedná každoročne o vysokú odbornú náročnosť pri riešení jednotlivých streleckých úloh dvomi strelcami operujúcich spravidla súčasne, analytické a taktické schopnosti účastníkov. „Naše hodnotenie len výsledným časom s navýšením o trestné sekundy používané v našich kurzoch, sa osvedčilo a každoročne núti strelcov takticky prehodnotiť spôsob streľby a zamerať sa na vyváženosť medzi presnosťou a rýchlosťou streľby po psychickej a fyzickej záťaži“ povedal hlavný rozhodca súťaže kpt. Ing. Michal CHUDOBA, ktorý dohliadal na regulárnosť súťaže a v závere vyhlásil výsledky.
     Ceny najlepším strelcom v jednotlivých kategóriách prišiel v neskorých večerných hodinách odovzdať riaditeľ CV Lešť Ing. Peter ČOKINA.
     Víťazom putovného pohára CV Lešť sa stala dvojica súťažiacich z 5. pluku špeciálneho určenia Žilina.

XII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbeXII. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbe

Autor: OOdd CV - Lešť , Foto: archív CV - Lešť - Dátum: 21.10.2016
Čítanosť: 4917
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share