Preskocit navigáciu

Zástupca veliteľa vzdušných síl sa stretol s primátorom a starostami okolitých obcí


Zástupca veliteľa vzdušných síl sa stretol s primátorom a starostami okolitých obcí

Zástupca veliteľa VzS OS SR, brigádny generál Miroslav Lorinc včera v doobedňajších hodinách privítal v priestoroch veliteľstva vzdušných síl primátora mesta Sliač, viceprimátora mesta Zvolen ako aj starostky a starostov obcí Sielnica, Veľká Lúka, Vlkanová, Hronsek, Badín.

Cieľom stretnutia bolo oboznámiť predstaviteľov okolitých obcí s činnosťou, hlavnými úlohami a poslaním vzdušných síl. Brigádny generál Lorinc vyzdvihol spoluprácu pri organizovaní spoločných aktivít mestami a vzdušných síl.

Počas voľnej diskusie sa mnohí starostovia zaujímali o problematiku hlučnosti, ktorá je s činnosťou vzdušných síl úzko spojená. O legislatíve v tejto oblasti informoval právny poradca veliteľa VzS kapitán Miroslav Matejko. Zástupca zdôraznil, že vzdušné sily sa snažia podľa možností tento aspekt eliminovať a vychádzať tak v ústrety dotknutému obyvateľstvu. Starostovia sa zaujímali aj o možnosti spolupráce v prípade živelných pohrôm, hlavne o preventívne opatrenia pred povodňami.

Na záver stretnutia, viceprimátor mesta Zvolen, Ing. Jaroslav Stehlík vyzdvihol výbornú spoluprácu so vzdušnými silami. Ocenil ekonomický prínos pre mesto ako aj rozvoj cestovného ruchu hlavne počas medzinárodných cvičení a leteckých dní.


Zástupca veliteľa vzdušných síl sa stretol s primátorom a starostami okolitých obcíZástupca veliteľa vzdušných síl sa stretol s primátorom a starostami okolitých obcíZástupca veliteľa vzdušných síl sa stretol s primátorom a starostami okolitých obcí

Autor: kpt. Jana Daňová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 11.11.2016
Čítanosť: 4112
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share