Preskocit navigáciu

Slováci futbalovo ovládli Cyprus


Slováci futbalovo ovládli Cyprus

Prioritnou úlohou operácie UNFICYP je plnenie operačných úloh v priestore zodpovednosti pre udržanie mieru na ostrove Cyprus. Avšak operácia ako taká má aj svoje príjemnejšie stránky a svojim príslušníkov vytvára podmienky pre rôzne volnočasové kultúrne a spoločenské aktivity, ktorých cieľom je nie len odreagovanie sa od každodenných povinností ale aj utváranie nových medzinárodných priateľstiev.
Inak tomu nebolo ani počas posledného víkendu. Dňa 19. novembra usporiadalo veliteľstvo operácie UNFICYP futbalový turnaj, na ktorom sa medzi mužstvami predstavili aj 3 tímy so slovenskou účasťou. Mužstvo z Kempu generála Štefánika, mužstvo ženistov z Nikózie a mužstvo stálej zálohy veliteľa misie (Mobile Force Reserve - MFR).
Najlepšie z pomedzi našich si počínali práve chlapci z MFR, ktorí napokon celý turnaj aj vyhrali a nadviazali na nedávny úspech mužstva z Kempu generála Štefánika na športovom dni v Sektore 1. Týmto výsledkom len potvrdili futbalovú dominanciu Slovákov na ostrove. A ako povedal kapitán víťazného tímu nrtm. Rastislav Skubeň: ,,Sme proste postrach juhoamerických tímov.“ Kapitán tímu MFR SLOVCON po finálovom zápase napokon prevzal víťaznú trofej z rúk vojenského veliteľa misie.
Výsledky:
MFR SLOVCON - HQ OPS BRANCH UNPA 3:1
MFR SLOVCON - HQ Latino Footballers 0:0 (3:2 na penalty)
MFR SLOVCON - S1 San Martin 0:0 (4:3 na penalty)
MFR SLOVCON - Rocka Camp 0:0 (4:3 na penalty) - finále

Víťazné mužstvo MFR SLOVCON: nrtm. Rastislav Skubeň, des. Juraj Bičan, slob. Ján Kocian, slob. Dušan Šindler, des. Tibor Briška, slob. Ivan Nagy, voj. Ján Osrman.


Slováci futbalovo ovládli CyprusSlováci futbalovo ovládli CyprusSlováci futbalovo ovládli CyprusSlováci futbalovo ovládli CyprusSlováci futbalovo ovládli Cyprus.Slováci futbalovo ovládli Cyprus.Slováci futbalovo ovládli Cyprus.Slováci futbalovo ovládli Cyprus.Slováci futbalovo ovládli Cyprus..Slováci futbalovo ovládli Cyprus..Slováci futbalovo ovládli Cyprus..Slováci futbalovo ovládli Cyprus..Slováci futbalovo ovládli Cyprus...Slováci futbalovo ovládli Cyprus...Slováci futbalovo ovládli Cyprus...Slováci futbalovo ovládli Cyprus...Slováci futbalovo ovládli Cyprus....Slováci futbalovo ovládli Cyprus....Slováci futbalovo ovládli Cyprus....Slováci futbalovo ovládli Cyprus....Slováci futbalovo ovládli Cyprus.....

Autor: npor. Boris NOVOTNÝ , Foto: rtn. Ľudovít VEREŠ - Dátum: 20.11.2016
Čítanosť: 4203
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share