Preskocit navigáciu

Výcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SR


Výcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SR

V dňoch 28. novembra až 2. decembra príslušníci 7. letky špeciálnych operácií USAFE vykonávajú výcvik vo VVP Kuchyňa a vzdušnom priestore Slovenskej republiky. Dopravné krídlo Kuchyňa sa podieľa na plnení tejto úlohy vyčlenením pozemného zabezpečovacieho personálu a zabezpečením riadenia lietania vyčlenením profesionálnych vojakov na leteckej strelnici „B“.

Cieľom výcviku príslušníkov 7. letky je vykonávanie letov v prízemnej výške s nočným videním (NVG), vzdušná streľba a výcvik pristátia za zníženej viditeľnosti v prašnom prostredí.

Výcvik je vykonávaný dvoma lietadlami CV-22 B Osprey. Jedná sa o americký viacúčelový, vojenský konvertoplán s vertikálnym vzletom a pristávaním (VTOL) a krátkym vzletom a pristávaním (STOL).

Táto aktivita je uskutočňovaná pod záštitou Mnohonárodného centra výcviku letectva (MATC), v rámci ktorého Slovenská republika plní určené úlohy.

Dňa 2. decembra pred odletom príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na domovskú základňu Mildenhall v UK sa uskutočnila návšteva delegácie z veľvyslanectva USA v Slovenskej republike.


Výcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SRVýcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SRVýcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SRVýcvik príslušníkov 7. letky špeciálnych operácií USAFE na území SR

Autor: por. Katarína PETRÁKOVÁ , Foto: por. Katarína PETRÁKOVÁ - Dátum: 01.12.2016
Čítanosť: 4649
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share