Preskocit navigáciu

Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla Prešov


Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla Prešov
Dňa 30. novembra 2016 prijal veliteľ prešovského vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth delegáciu inšpekčného tímu z Ukrajiny. Účelom tejto aktivity bolo vykonanie vyhodnocovacej návštevy deklarovaného miesta a inšpekcie vo vymedzenej oblasti podľa prijatého notifikačného formátu Viedenského dokumentu 2011 na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a kabinetom ministrov Ukrajiny o doplnkových opatreniach na budovanie dôvery a bezpečnosti.
Hostia sa po úvodnom slove veliteľa krídla oboznámili počas prezentácie s hlavnými úlohami, ktoré vrtuľníkové krídlo plní, akou leteckou technikou disponuje, personálnou naplnenosťou útvaru a tiež s participáciou krídla v misiách NATO, EÚ a UN. Súčasťou návštevy bola aj prehliadka priestorov hangáru, kde mal inšpekčný tím možnosť naživo vidieť vykonávané predpísané práce na vrtuľníku Mi-17 LPZS. Posledným bodom programu bola prehliadka simulátora Mi-17 MODER, ktorý slúži príslušníkom lietajúcemu personálu vrtuľníkového krídla k výcviku posádok a zlepšeniu ich reakcií na umelo vytvorené podmienky počas letu.
Na záver návštevy, ktorá sa niesla vo veľmi priateľskom duchu, predstavitelia oboch strán vysoko ocenili možnosť vzájomnej výmeny informácií a vyjadrili spokojnosť s priebehom celej aktivity.

Inšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla PrešovInšpekčný tím z Ukrajiny navštívil pôdu vrtuľníkového krídla Prešov

Autor: npor. Daniel NEHILA , Foto: autor - Dátum: 02.12.2016
Čítanosť: 4878
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share