Preskocit navigáciu

2.ročník Majstrovstiev VzS OS SR v halovom veslovaní


2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní
2.ročník Majstrovstiev VzS OS SR v halovom veslovaní
 
Vytrvalosť je základná kondičná pohybová schopnosť determinujúca výkonnosť v individuálnych športových disciplínach aj vo všetkých športových hrách. Logicky má zásadný vplyv aj na úspešnosť vedenia bojových činností a efektívny pohyb vojaka. Vytrvalosť je vlastne schopnosť podávať požadovaný dlhodobý výkon bez zníženia intenzity. Jednoducho povedané je to schopnosť odolávať únave.
Prostriedky na zvyšovanie úrovne vytrvalosti sú aj laickej verejnosti všeobecne známe. Najúčinnejšie sú dlhé behy, plávanie, cyklistika, veslovanie, bežecké lyžovanie a športové hry kde dochádza k prekonávaniu dlhších vzdialeností. Teda najviac futbal, hádzaná, basketbal.
V zimnom období sa vzhľadom na klimatické podmienky panujúce v našom podnebnom pásme výrazne znižujú možnosti vytrvalostných aktivít. Preto výrobcovia športového náčinia neustále hľadajú nové možnosti a vyvíjajú rôzne trenažéry. Ich podstatným nedostatkom je absencia emocionálneho náboja pri tomto type športovania.
Existuje však zopár výnimiek pri ktorých sa dajú zapojiť aj prvky súťaživosti, čo pomerne nudnú monotónnu činnosť zatraktívnia. Jedným z takýchto strojov a dokonca aj aeróbne najefektívnejších je trenažér na halové veslovanie pri ktorom sa do činnosti zapája až 90 % svalstva.
V prešovskom vrtuľníkovom krídle v spolupráci so Slovenskou asociáciou halového veslovania dňa 30. novembra 2016 usporiadali Majstrovstvá vzdušných síl v halovom veslovaní profesionálnych vojakov. S technikou a softvérom pri organizovaní súťaže pomáhal osobne predseda asociácie halového veslovania Mgr. Pavol Valent.
 
Výsledky :
 
Disciplína jednotlivci na 1000 metrov :
- Muži :1.miesto : slob. Radoslav ĽUPTÁK - VÚ 4405 NITRA - čas : 3:19,0 min.
               2.miesto : rtn. Tomáš BARBORÍK – VÚ 4405 NITRA - čas : 3:21 min.
               3.miesto : rtn. Štefan MATEJ – VÚ 6335 PREŠOV - čas : 3:23 min.
 
- Ženy :1.miesto : rtn. Jana KOVÁČOVÁ – čas : 4:03,9 min.
              2.miesto : slob. Valéria TOMKOVÁ - čas : 4:08,1min.
              3.miesto : kpt. Zuzana KLIKOVÁ – čas : 4:08,9 min.
 
Disciplína družstvá 4x500 metrov :
- Muži :          
1.miesto : VÚ 4405 NITRA – čas : 6:33,0 min.
/npor. Tomáš VALO, rtn. Tomáš BARBORÍK, des. Marek SOVSKÝ, slob. Radoslav ĽUPTÁK/
2.miesto : VÚ 6335 PREŠOV – čas : 6:50,0 min.
/por. František KOVÁČ, nrtm. Peter VRUBLOVSKÝ, rtn. Štefan MATEJ, voj.2.st. Jozef KĽONCKO
3.miesto : VÚ 4977 SLIAČ – čas : 6:51,0 min.
/des. Erik UHRÍN, slob. Jaroslav FITZEK, voj. Patrik BIELIK, slob. Peter VINCLAV/
 

2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní2.ročník Majstrovstiev VzS  OS SR v halovom veslovaní

Autor: nrtm. Miroslav ŠTUBŇA , Foto: autor - Dátum: 02.12.2016
Čítanosť: 4971
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share