Preskocit navigáciu

Už poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných síl


Už poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných síl

V stredu 7. decembra 2016 sa v priestoroch prešovského vrtuľníkového krídla stretli kandidáti na najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníka vzdušných síl (VzS) za výcvikový rok 2016. Kandidátov a členov komisie zloženej z veliacich poddôstojníkov podriadených útvarov VzS privítal veliaci poddôstojník VzS štábny nadrotmajster Peter Kuka.

Komisia posudzovala štyroch nominantov z mužstva a piatich poddôstojníkov z celých vzdušných síl. Všetci dosahovali vysokú úroveň. V súlade s nariadením NGŠ pre výber vojaka mužstva a poddôstojníka roka, napokon vybrali víťazov oboch kategórií.

Najlepším vojakom VzS za VR 2016 sa v kategórii mužstvo stal desiatnik Martin Uramkin, príslušník Taktického krídla generálmajora Otta Smika Sliač.

Za najlepšieho poddôstojníka VzS za VR 2016 komisia vybrala rotného Mareka Kovalíka, príslušníka Protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Ten bude zároveň reprezentovať VzS v najvyššom kole, vo výbere najlepšieho poddôstojníka OS SR.

„Obom víťazom blahoželám. Uvedené ocenenia vytvárajú zdravé konkurenčné prostredie a pozitívnu motiváciu pre nás všetkých. Môžete byť právom hrdí na svoju nomináciu, naďalej na sebe pracujte a buďte vzorom pre ostatných. Zároveň vám chcem popriať veľa úspechov v súkromnom i pracovnom živote,“ prihovoril sa prítomným predseda komisie, štábny nadrotmajster Kuka.


Už poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných sílUž poznáme najlepšieho poddôstojníka a príslušníka mužstva vzdušných síl

Autor: nrtm. Rastislav MATIJA , Foto: čat. Eva FLAŠKOVÁ - Dátum: 13.12.2016
Čítanosť: 5447
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share