Preskocit navigáciu

O výročí vzniku republiky vo Zvolene


O výročí vzniku republiky vo Zvolene

Príslušníci a zamestnanci veliteľstva vzdušných síl si v utorok 3. januára 2017, počas slávnostného nástupu v priestoroch veliteľstva, pripomenuli 24. výročie vzniku Slovenskej republiky a ozbrojených síl.

Po odznení štátnej hymny a prečítaní rozkazu prezidenta SR k výročiu vzniku republiky, oboznámil náčelník oddelenia personálnej podpory prítomných s aktuálnymi personálnymi zmenami na pozíciách funkcionárov veliteľstva vzdušných síl. Od 1. januára 2017 je do funkcie náčelníka odboru logistiky ustanovený plukovník Slavomír Milde, náčelníka odboru plánovania použitia a rozvoja VzS podplukovník Peter Baliak a náčelníka oddelenia leteckého výcviku major František Pytlík. Do hodnosti major boli povýšení Evald Čermák a Vladimír Smolej.

„Blahoželám ustanoveným a povýšeným príslušníkom a teším sa na ďalšiu spoluprácu,“ otvoril svoj príhovor veliteľ vzdušných síl generálmajor Miroslav Korba. V krátkosti zhrnul úlohy uplynulého roka, pričom zdôraznil prínos vzdušných síl pri podpore aktivít spojených s predsedníctvom SR v rade EÚ, prípravu leteckého a technického personálu súvisiacou s obmenou leteckej techniky. Vyzdvihol profesionalitu a pripravenosť príslušníkov vzdušných síl pri zabezpečovaní národných, medzinárodných cvičení doma i v zahraničí a rovnako aj uskutočňovaní výberov a prípravy profesionálnych vojakov na plnenie úloh v operácii UNFICYP na Cypre. Zároveň sa všetkým poďakoval za kvalitne a zodpovedne vykonanú prácu.

„Každý z nás si na začiatku roka stanovuje nové plány a predsavzatia. Po pracovnej stránke pred nami stoja náročné úlohy. Jednou z nich je pokračovať v realizácii koncepcie rozvoja vzdušných síl. Dôslednou prípravou na obmenu leteckej techniky, ďalším preškoľovaním personálu a obnovením infraštruktúry. Nepochybujem, že to spoločnými silami zvládneme,“ vyzval prítomných veliteľ vzdušných síl. „V novom roku prajem všetkým pevné zdravie, rodinnú pohodu, veľa energie a chuti do práce,“ uzavrel príhovor generálmajor Korba.


O výročí vzniku republiky vo ZvoleneO výročí vzniku republiky vo ZvoleneO výročí vzniku republiky vo ZvoleneO výročí vzniku republiky vo Zvolene

Autor: rtm. Zuzana MILDEOVÁ , Foto: rtm. Zuzana MILDEOVÁ - Dátum: 04.01.2017
Čítanosť: 4532
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share