Preskocit navigáciu

V Centre výcviku Lešť budú opäť súťažiť záchranárske posádky


V Centre výcviku Lešť budú opäť súťažiť záchranárske posádky
Pod záštitou ministrov obrany a vnútra sa budúci týždeň uskutoční už VII. ročník medzinárodnej odbornej konferencie a súťaže záchranárskych posádok. Prezentácie na medzinárodnej  konferencii v Pliešovciach budú venované udalostiam s hromadným postihnutím osôb. Na teoretickú časť nadviaže praktická – súťažou záchranárskych posádok v priestoroch Centra výcviku Lešť.

Ozbrojené sily SR sa predstavia s prezentáciami príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny. Ich témami budú skúsenosti z reálnych podmienok ako  zastavenie krvácania alebo použitie hemostatických prostriedkov v podmienkach mimoriadnych udalostí. Ďalšie prednášky členov záchranárskych tímov sa budú zaoberať napríklad dopravnou nehodou autobusu s kamiónom, či manažmentom činnosti záchrannej zdravotnej služby pri zásahu s podozrením na výskyt vysoko nebezpečnej nákazy.

V rámci súťažnej časti si účastníci vyskúšajú simuláciu nedávneho teroristického útoku v Berlíne. Podobnou akciou, pri ktorej budú spolupracovať vojaci z 5. pluku s príslušníkmi zložiek integrovaného záchranného systému, bude aj imitácia teroristického útoku v afganskej dedine. Aj jednou zo súťažných úloh bude  zásah pri dopravnej nehode autobusu.

Cieľom súťaže je zlepšenie organizácie zásahu, komunikácie na mieste udalosti so zasahujúcimi zložkami integrovaného záchranného systému, ale aj odovzdávania informácií smerom k operačnému stredisku záchrannej zdravotnej služby


Autor: : MO SR - KOd , Foto: : MO SR - archív - Dátum: 10.02.2017
Čítanosť: 2488
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share