Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik ČBZ rpv VzS


Výcvik ČBZ rpv VzS
Dňa 8. 2. 2017 sa príslušníci roty podpory velenia veliteľstva vzdušných síl, čaty bojového zabezpečenia zúčastnili prvého z niekoľkých plánovaných taktických výcvikov zameraných na zvládnutie základných bojových a taktických zručností boja v zastavaných priestoroch - SQB pod vedením rtn. Mariána Kučeru a slob. Petra Šipulu. Príslušníci čaty sa zameriavali nie len na zvládnutie konkrétnych situácii a individuálnych zručností, ale aj na precvičenie všeobecne platných postupov používaných v OS SR.
Prvý výcvik bol zameraný na presuny celkov a ozrejmenie si úloh jednotlivých členov týmu, družstva a čaty. Výcvik bol rozdelený na niekoľko etáp:
                1. teoretická príprava - v tejto etape sa za pomoci výkladu a následnej diskusie, overili vedomosti a skúsenosti jednotlivých členov týmu, aby riadiaci mali predstavu o úrovni vycvičenosti PrV
                2. pohyb medzi budovami - v tejto etape sa prebrali zásady presunu a zabezpečovanie jednotlivých bežných problémových situácií
                3. práca v budove - preverenie postupov
Prvý zo série výcvikov mal preveriť, úroveň vycvičenosti a hlavne ukázať riadiacim na čo sa konkrétne sústrediť pri riešení danej problematiky pri ďalších výcvikoch. Táto činnosť bude preverovaná pri rôznych cvičeniach a bude základným nosníkom prípravy členov čaty, na vedenie bojovej činnosti. Zároveň cieľom ďalších cvičení bude aj metodické zvládnutie samotnej prípravy a kvalitatívne zlepšenie samotnej práce jednotlivca v týme.
Celkovo môžem zhodnotiť, že výcvik prebehol na vysokej profesionálnej úrovni.    


Autor: slob. Peter ŠIPULA , Foto: por. Peter ŠUJANSKÝ - Dátum: 08.02.2017
Čítanosť: 5450
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share