Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl AČR v Kuchyni


Veliteľ vzdušných síl AČR v Kuchyni V piatok 12. júna 2009 sa v priestoroch dopravného leteckého krídla generála M.R. Štefánika Kuchyňa uskutočnila návšteva novoustanoveného veliteľa vzdušných síl AČR plukovníka Jiřího Vernera so sprievodom. V priestoroch dlk Kuchyňa plukovníka Vernera privítal veliteľ vzdušných síl OS SR generálmajor Juraj Baránek, ktorý plukovníka Vernera pozval na „Národné letecké dni 2009“ do Piešťan. Na základe tohto pozvania generálmajor Baránek využil piatkový prílet českej delegácie na to, aby v priestoroch dopravného leteckého krídla Kuchyňa oboznámil plukovníka Vernera s úlohami a leteckou technikou vzdušných síl OS SR.
Po pristáti delegácie a úvodnom privítaní nasledovala samotná prezentácia vzdušných síl OS SR. Generálmajor Juraj Baránek oboznámil svojho rezortného kolegu okrem iného aj s organizačnou štruktúrou vzdušných síl OS SR a s ich úlohami v rámci OS SR a NATO a predstavil mu aj typy leteckej techniky zavedenej v OS SR.
Na záver svojej návštevy poďakoval plukovník Verner všetkým, ktorí sa podieľali pri zabezpečovaní jeho návštevy v priestoroch dlk Kuchyňa a spolu so svojim sprievodom odcestoval do Piešťan, kde sa nasledujúce dva dni zúčastnil Národných leteckých dní 2009.

Veliteľ vzdušných síl AČR v KuchyniVeliteľ vzdušných síl AČR v KuchyniVeliteľ vzdušných síl AČR v KuchyniVeliteľ vzdušných síl AČR v Kuchyni

Autor: por. Ing. Martin URBAN , Foto: por. Ing. Zuzana MITRIKOVA - Dátum: 17.06.2009
Čítanosť: 13848
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share