Preskocit navigáciu

,,Posledný“ nástup vo Famaguste


,,Posledný“ nástup vo Famaguste

Tak ako už býva v živote zvykom, raz sa niečo začína a inokedy zas končí. Inak tomu nebolo ani v Kempe generála Štefánika (CGS) vo Famaguste, kde sa pri príležitosti blížiaceho sa ukončenia rotácie 03/2016 (31. rotácia SLOVCON) konal medzinárodný nástup Sektoru 4 netradične dňa 13. marca 2017. Symbolicky možno tento nástup označiť ako záverečný a rozlúčkový nástup v CGS pre rotáciu 03/16 a zároveň aj ako začiatok rotačného týždňa, v rámci ktorého vo Famaguste privítame prvú časť nových členov rotácie 03/17.

Nástup už tradične začal napochodovaním jednotiek SLOVCON, HUNCON, SERBCON a UACON, podaním hlásenia veliteľovi Sektoru 4 a slávnostným vztyčovaním vlajky OSN a vlajok ostatných kontingentov participujúcich v Sektore 4 v sprievode hrania národných hymien.

Nástup pokračoval príhovorom veliteľa Sektoru 4 pplk. Rudolfa Eštóka, v ktorom sa poďakoval odchádzajúcej rotácii za veľmi kvalitné plnenie úloh a s tým súvisiacu vynikajúcu reprezentáciu sektoru v rámci operácie UNFICYP. Zároveň poprial odchádzajúcej rotácii šťastný let domov a veľa šťastia či už v osobnom ale aj pracovnom živote.

V rámci medzinárodného nástupu následne pplk. Rudolf Eštók udelil príslušníkom Sektoru 4, ktorí sa z dôvodu plnenia služobných povinností nezúčastnili Winter Medal Parade, medaile a strieborné čísla za službu v operácii UNFICYP. Príslušníkom HUNCON, SERBCON a UACON boli udelené v mene náčelníka generálneho štábu OS SR medaile za službu v pozorovateľskej misii prvého stupňa. Na záver veliteľ Sektoru 4 zo svojej úrovne odmenil pamätnou plaketou 30 vojakov zo všetkých kontingentov a jednotiek spadajúcich pod velenie Sektoru 4, ako vďaku za vzorné plnenie úloh počas nasadenia v operácii UNFICYP. Ocenení boli aj príslušníci jednotiek dislokovaných na veliteľstve operácie v Nikózii: príslušníci štábu, ženijnej čaty, MFR a FMPU. Slávnostný medzinárodný nástup zakončili jednotky Sektoru 4 vykonaním slávnostného pochodu.


,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste,,Posledný“ nástup vo Famaguste

Autor: npor. Boris Novotný , Foto: rtn. Ľudovít Vereš - Dátum: 16.03.2017
Čítanosť: 3866
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share