Preskocit navigáciu

Majstrovstvá OS SR v stolnom tenise


Majstrovstvá OS SR v stolnom tenise

Každoročný koniec marca je v športovom svete OS SR charakteristický majstrovstvami v stolnom tenise profesionálnych vojakov. Rok 2017 nebol výnimkou a majstrovstvá sa uskutočnili v tradičnom zabezpečení Taktického krídla Sliač v stolnotenisovej hale v Ružomberku v termíne 30. a 31. marca 2017. Majstrovstvá otvoril náčelník štábu tk Sliač major Rastislav Kučera.

Majstrovstvá sa uskutočnili v súťaži družstiev a aj v súťaži jednotlivcov v kategóriách mužov aj žien. Od iných ročníkov boli súťaže charakterizované hneď dvomi rôznymi zmenami a to nečakane vysokým počtom príslušníkov OS SR – 54 a takmer úplnou personálnou obmenou hráčov. Tradičná desiatka finalistov posledných siedmych ročníkov sa zúžila na 3 mená (Blcha, Cinkanič, Bittner). Ostatní úspešní hráči ako napr. Hrčka, Mrkvica, Tomčák, Vaverka, Sviatko) už nie sú príslušníkmi OS SR, tých však nahradila mladá krv neznámych hráčov z celého spektra OS SR. Výbornú úroveň mala aj súťaž žien, v ktorej sa predstavilo 6 vojačiek, vrátane jednej kadetky z Akadémie ozbrojených síl Liptovský Mikuláš.

V súťaži jednotlivcov dominovali príslušníci z pozemných síl, kde prvé miesto zaujal poručík Blcha a tretie slobodník Korim. Druhé miesto obsadil príslušník vzdušných síl nadrotmajster Cinkanič z vk Prešov. Súťaž žien ovládli naopak príslušníčky vzdušných síl a to naporučíčka Korčoková z tk Sliač a slobodníčka Tišťanová z kvrps Zvolen. Víťazkou sa stala bezkonkurenčná kadetka AOS vojačka Baloghová. Súťaž družstiev skončila triumfom príslušníkov mpr. Martin (Blcha, Klinec, Hrnčiar) pred družstvom vzdušných síl Cinkanič, Bittner, Lastič a družstvom mb. Prešov Torba, Kosár, Tomčík. V družstvách žien sa presadila dvojica Baloghová z AOS Liptovský Mikuláš / Gondeková z tk Sliač.

Majstrovstvá mali po prvýkrát svoju masovú úroveň, ktorú zhodnotil riaditeľ turnaja major Evald ČERMÁK slovami: „Stretli ste sa tu dnes dve generácie, jedna pomaly končiaca, druhá nastupujúca a ja som zvedavý, či sa skúseným podarí pri tom počte zápasov udržať koncentráciu a výkonnosť s mladými hráčmi, ktorých vôbec nepoznajú“. Výsledky hovoria o tom, že sa to skúseným podarilo.


11

Autor: mjr. Evald Čermák , Foto: VzS - Dátum: 11.04.2017
Čítanosť: 3555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share