Preskocit navigáciu

Sliačske letisko patrilo deťom


Sliačske letisko patrilo deťom

V piatok 2. júna 2017 patrili priestory sliačskeho letiska deťom. Príslušníci vzdušných síl spolu s colníkmi a policajtami z Finančnej správy SR, Policajného zboru SR a vojenskej polície pripravili detským hosťom pútavý program nabitý dynamickými a statickými ukážkami.

Pokým sa na oblohe vznášali parašutisti s vlajkami a stuhami, privítala moderátorka všetkých návštevníkov a predstavila im reprezentantov hlavných organizátorov. Za vzdušné sily deti pozdravil zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc a plukovník Vladimír Lisý, veliteľ Taktického krídla generálmajora Otta Smika Sliač.

O obdiv a záujem tento rok súperili maskot podujatia „MACO“ s dokonale vycvičenými vojenskými a policajnými psami Hectorom a Gogom. Na statickej ukážke sa návštevníci oboznámili s vojenskou leteckou technikou MiG-21, MiG-29, L-39 z taktického krídla Sliač, L-410 z dopravného krídla Kuchyňa a pozemnou technikou patriacou vojenským zdravotníkom a chemikom. Obrnené vozidlo BRDM slúžiace na chemický prieskum zaujalo najmä chlapcov. O ochranné masky OM-10M či OM-99 mali záujem všetci bez výnimky. Kto sa chcel trochu rozhýbať, využil prekážkovú dráhu pripravenú príslušníkmi taktického krídla Sliač a pre adrenalínových záujemcov bola pripravená streľba zo vzduchovky. Tú zabezpečovali vojaci zo zvolenského krídla velenia, riadenia a prieskumu. Leteckú sedačku, pilotnú a padákovú výstroj demonštrovali príslušníci sliačskej padákovej služby, ihneď po vykonaní zoskokov z vojenského vrtuľníka Mi-17 prešovského vrtuľníkového krídla.

Deti sa do sýta vyšantili na nafukovacej kĺzačke a hrade na skákanie. Koncert Vojenskej hudby Banská Bystrica sa prelínal s dynamickými ukážkami policajtov a colníkov. Nechýbala ukážka leteckých modelov. Najväčšiu radosť však spôsobila penová show hasičov Vojenskej hasičskej jednotky taktického krídla Sliač. Pre veľký záujem ju vzápätí zopakovali.

Spolu s vojakmi, policajtmi a colníkmi oslávilo sviatok detí na Sliači takmer tritisícpäťsto návštevníkov. Deti odchádzali plné dojmov, netradičných zážitkov, cukríkov a s úsmevmi na tvárach.


1111222233334444555566667777888899991010101011111111

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 05.06.2017
Čítanosť: 4969
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share