Preskocit navigáciu

20. ročník ankety Vojenský čin roka


20. ročník ankety Vojenský čin roka

Ministerstvo obrany SR vyhlásilo na slávnostnom galavečere dňa 13. júna laureátov  jubilejného 20. ročníka ankety Vojenský čin roka. Ocenenia boli udeľované v kategóriách: záchrana života, pomoc verejnosti a priateľ armády. 

Laureátom v kategórii záchrana života sa stal desiatnik Marek Hano z Protilietadlovej raketovej brigády (plrb) Nitra, ktorý spolu s manželkou poskytol prvú pomoc zraneným pri dopravnej nehode motorového vozidla, ktoré dostalo na ceste šmyk a narazilo do stĺpa verejného osvetlenia.

Desiatnik Marek Hano zastáva funkciu vodiča-špecialistu na technickej batérii protilietadlového raketového systému S-300 PMU, ktorým plrb disponuje.  

Desiatnik  Hano si zodpovedne plní svoje povinnosti profesionálneho vojaka, pravidelne sa zúčastňuje národných aj medzinárodných vojenských cvičení, pozitívne prezentuje OS SR (a plrb) na verejnosti na rôznych podujatiach a taktiež sa podieľa na plnení úloh domáceho krízového manažmentu. Ocenený bol už po druhýkrát, v roku 2008 získal ocenenie v 11. ročníku ankety vojenského činu roka v kategórii „pomoc verejnosti“, kedy participoval na pyrosanácii objektu Vojenského opravárenského podniku v Novákoch po priemyselnej  havárii v marci 2007.

Desiatnik Hano je inšpiráciou a vzorom pre nastávajúce generácie profesionálnych vojakov, čo potvrdzuje aj syn – vojak 2.stupňa Adam Hano, slúžiaci vo VU 4444 Hlohovec. Vo voľnom čase sa venuje poľovníctvu a chovateľstvu nemeckých dog. Jeho srdcovou záležitosťou je Azalea Hebargo.


2222333311114

Autor: plrb , Foto: MO SR; plrb - Dátum: 20.06.2017
Čítanosť: 3397
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share