Preskocit navigáciu

Septembrová rotácia UNFICYP je pripravená na záverečné taktické cvičenie


Septembrová rotácia UNFICYP je pripravená na záverečné taktické cvičenie

Druhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej časti  prípravy si cvičiace jednotky precvičili  v treťom týždni počas odbornej prípravy na Posádkovom cvičisku Koliňanský vrch.

Odborný výcvik a incidenty boli reportované výhradne v anglickom jazyku. Pre príslušníkov strážnej  roty, ktorá je pilierom Sektoru  4, inštruktori pripravili situácie, ktoré budú musieť riešiť počas pôsobenia v operácii. Spojári pripravili plán spojenia a zabezpečili potrebné prostriedky pre cvičiace jednotky. Spojovacie prostriedky boli využívané v rámci odborného výcviku a preverila sa ich funkčnosť pre taktické cvičenie, ktoré sa uskutoční v dňoch 27-28.6.2017.  Ženijná čata sa počas odborného výcviku rozdelila na dve skupiny. Prvá skupina o počte 16-tich cvičiacich vykonávala odbornú prípravu na Taktickom krídle generálmajora Otta Smika Sliač. Druhá časť ženijnej čaty, v počte 12-tich príslušníkov pripravila posádkové cvičisko pre potreby taktického cvičenia. Vybudovala pozície opozičných síl, pripravila patrolovacie cesty, zriadila patrolovaciu základňu a hlavnú bránu.

V nasledujúcom týždni  cvičiace jednotky čaká preskúšanie a certifikácia na vyslanie do operácie UNFICYP počas dvojdňového taktického cvičenia, kde sa komplexne preveria všetky znalosti  nadobudnuté počas predchádzajúcich troch týždňov. Po ukončení taktického cvičenia sa vykonajú záverečné pohovory a výber personálu, ktorý bude nasadený a predurčený pre rotáciu 09/2017.


Druhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej čDruhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej čDruhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej čDruhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej čDruhý týždeň prípravy na vyslanie do operácie UNFICYP sa pre cvičiacich začal prednáškami z teórie ohľadom zvládania davu, systémom hlásení, GPS systémom, hlásny systém MGRS, teória mínovej bezpečnosti a vyjednávania. Nadobudnuté  znalosti z teoretickej č

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 23.06.2017
Čítanosť: 3847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share