Preskocit navigáciu

Pripravuje sa najväčšie letecké podujatie SIAF 2017


Pripravuje sa najväčšie letecké podujatie SIAF 2017

Zástupcovia Ministerstva obrany SR, Generálneho štábu OS SR, Ministerstva vnútra SR, silových zložiek ako aj Slovenskej leteckej agentúry sa stretli dňa 28. júna 2017 v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene. Dôvodom ich pracovného stretnutia bolo predstavenie zámeru realizácie Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2017.

Na úvod stretnutia prítomných privítal zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc a vyjadril presvedčenie, že všetky zainteresované zložky, ktoré sa budú podieľať na príprave a samotnej realizácii tohto veľkolepého leteckého podujatia, vynaložia maximálne úsilie.

V ďalších krokoch stretnutia vystúpil aj nový výkonný riaditeľ týchto leteckých dní pán Ivan Hůlek, ďalej riaditeľ MLD pán Hubert Štoksa a tiež vedúci riadiacej a pracovnej skupiny MLD podplukovník Adolf Daubner.

Najočakávanejšie letecké podujatie sa uskutoční v dňoch 26. a 27. augusta 2017 na leteckej základni Sliač ako súčasť celonárodných osláv 72. výročia ukončenia II. Svetovej vojny, 73. výročia Slovenského národného povstania, 13. výročia vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie a Severoatlantickej aliancie NATO a tiež 95. výročia narodenia generálmajora Otta Smika.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2017 patria medzi najmasovejšie letecké podujatie roka a každoročne priťahujú pozornosť desiatok tisíc návštevníkov. Vysokou úrovňou organizácie a účasťou svetovej špičky si vybudovali povesť najprestížnejšej leteckej udalosti na Slovensku. Už teraz sa môžu fanúšikovia letectva tešiť na veľmi pestrý a atraktívny program, medzi ktorý bude nepochybne patriť aj dynamická ukážka amerického bombardéra B-1 a B-52.

Aktualizovaný program je zverejnený na stránke: www.siaf.sk


11112

Autor: vvzs , Foto: rtm. Zuzana Mildeová, archív - Dátum: 28.06.2017
Čítanosť: 4746
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share