Preskocit navigáciu

Do Afganistanu zamierili ďalší príslušníci vrtuľníkového krídla


Do Afganistanu zamierili ďalší príslušníci vrtuľníkového krídla

Pôdu vrtuľníkového krídla opúšťajú ďalší dvaja príslušníci. Ich domovom bude na šesť mesiacov Afganistan. Pred odchodom do náročnej misie RESOLUTE SUPPORT sa s nimi rozlúčili hlavní funkcionári vzdušných síl a vrtuľníkového krídla.

V piatok, 23. júna 2017, sa zástupca náčelníka štábu veliteľstva vzdušných síl plukovník Róbert Kleštinec a veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth, spolu s ďalšími funkcionármi rozlúčili s odchádzajúcimi profesionálnymi vojakmi, ktorí odchádzajú plniť náročné úlohy do misie v Afganistane. Rozlúčka sa niesla v priateľskom duchu v priestoroch siene cti vrtuľníkového krídla. Spomínaným príslušníkom funkcionári zaželali veľa síl, úspechov a predovšetkým šťastný návrat domov.

Slovenskí vojaci sú súčasťou českého zoskupenia v operácii RESOLUTE SUPPORT. České ozbrojené sily sa podieľajú na výcviku lietajúceho a technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch Mi-171 a Mi-24/35 na medzinárodnom letisku v Kábule. Úlohou jednotky je poskytovanie poradenskej činnosti smerujúcej k udržateľnej samostatnosti afganských vzdušných síl.


111

Autor: por. Michala HALÁSOVÁ , Foto: vk Prešov - Dátum: 04.07.2017
Čítanosť: 5842
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share