Preskocit navigáciu

Víkendová letecká šou na Sliači


Víkendová letecká šou na Sliači

V stredu 23. augusta 2017 sa stretli, v priestoroch hangáru Vítkovice sliačskeho taktického krídla, zástupcovia médií s veliteľom Vzdušných síl OS SR brigádnym generálom Ľubomírom Svobodom a riaditeľom Medzinárodných leteckých dní SIAF Hubertom Štoksom.

Veliteľ vzdušných síl spolu s riaditeľom MDL prítomných oboznámili s programom a organizačnými opatreniami zabezpečujúcich bezpečnosť ako účastníkov, tak aj návštevníkov tohtoročných leteckých dní, ktoré sa konajú už tento víkend, 26. a 27. augusta 2017, na sliačskom letisku. Divákom sa predstavia účastníci z 15 krajín vrátane Slovenska. Návštevníci budú mať možnosť vidieť 81 kusov techniky z toho 2 bombardéry, 23 stíhacích lietadiel, 9 vrtuľníkov, 37 vrtuľových lietadiel, 10 transportných lietadiel. Pre pilota, či akrobatickú skupinu s najlepšou letovou ukážkou je pripravená putovná cena „Best display Smik Trophy“. Cenu veliteľa Vzdušných síl OS SR udelí brigádny generál Svoboda za najlepšiu vojenskú letovú ukážku.

„Chcem každého ubezpečiť, že i napriek prebiehajúcim prípravám a prirodzene i počas samotného leteckého podujatia, udržiavame v nepretržitej prevádzke náš pohotovostný systém, ktorý zabezpečuje ochranu a obranu vzdušného priestoru Slovenskej republiky. Teší ma, že na tohtoročnej statickej ukážke môžeme návštevníkom predstaviť aj náš nový vrtuľník UH-60 Black Hawk a verím, že budúcoročnú statiku obohatíme o dopravné lietadlo C-27 J SPARTAN. Tak ako každý rok, aj tentokrát slovenské vzdušné sily predvedú majstrovstvo pilotáže na lietadle typu Mig-29 a L-39“ uviedol veliteľ vzdušných síl.

„Z vojenských zahraničných partnerov budú mať na SIAF-e premiéru chorvátska akrobatická skupina Wings of Storm, turecký Solo Turk F-16, Mi-171 z Českej republiky, akrobatická skupina Al Fursan zo Spojených Arabských Emirátov, španielsky F/A-18 Hornet a preletom pozdraví divákov americký bombardér B1 ,“ doplnil brigádny generál Svoboda.


111

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 23.08.2017
Čítanosť: 4650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share