Preskocit navigáciu

Pozývame Vás na jedinečný Légiovlak do Zvolena


Pozývame Vás na jedinečný Légiovlak do Zvolena

Unikátny projekt „Légiovlak 2017“, organizovaný pod záštitou Ministerstva obrany SR, Železníc Slovenskej republiky, Československej obce legionárskej, nadácie M. R. Štefánika, nadačného fondu Légie 100 a Klubu historickej techniky Zvolen zavíta už v najbližších dňoch do Zvolena.

Slávnostné otvorenie tejto jedinečnej expozície bude dňa 5. septembra 2017 so začiatkom o 10:00 hod. a to priamo v priestoroch železničnej stanice, na ktoré Vás všetkých srdečne pozývame.

Jedinečný Légiovlak je vernou replikou legionárskeho vlaku – ešalónu z obdobia rokov 1918–1920, s ktorým sa československí legionári presúvali cez Rusko po Transsibírskej magistrále a je súčasťou projektu Légie 100, ktorý sa začal v 2014 pri príležitosti 100. výročia začiatkov boja československých légií za samostatný štát.

Súčasťou výstavy je aj množstvo dobových dokumentov a artefaktov. Vo všetkých vozňoch čaká na návštevníkov verná rekonštrukcia vybavenia, legionári v dobových uniformách, ale tiež originálne exponáty a niekoľko stoviek fotografií na paneloch, mapujúcich históriu československých légií. Posádka vlaku vie pomôcť aj s dohľadaním predka – legionára.

Výstava Légiovlaku je určená pre odbornú i laickú verejnosť všetkých vekových kategórií, pamätníkov a ich potomkov, ale predovšetkým deti a mládež.

Légiovlak bude vo Zvolene od 5. do 10. septembra 2017 a návštevníkom bude sprístupnený bezplatne denne (Ut-Pia) v čase od 8:00 hod. do 18:00 hod. a (So-Ne) v čase od 9:00 hod. do 19:00 hod. buď samostatne, alebo za sprievodu s odborným výkladom a to každú celú hodinu.

Tešíme sa na Vašu účasť !



Autor: vvzs , Foto: zdroj - Dátum: 04.09.2017
Čítanosť: 3904
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share