Preskocit navigáciu

Výmena veliteľa v Sektore 4


Výmena veliteľa v Sektore 4

Dňa 7. septembra 2017 sa v priestoroch Camp-u Generála Štefánika na Cypre uskutočnilo odovzdávanie funkcie veliteľa SLOVCON - veliteľa Sektoru 4. Funkciu nového veliteľa po podplukovníkovi Rudolfovi Eštókovi prebral podplukovník Jaroslav Marko. Slávnostného ceremoniálu výmeny veliteľov v Sektore 4 sa zúčastnil aj vojenský veliteľ operácie UNFICYP generálmajor Mohammed Humayun Kabir (Force Comander), ktorý symbolicky odovzdal zástavu OSN nastupujúcemu veliteľovi podplukovníkovi Markovi. Po odovzdaní zástavy nasledovalo slávnostné podpísanie certifikátu o prebratí velenia.

Generálmajor Kabir vo svojom príhovore ocenil prácu predchádzajúceho veliteľa a poďakoval mu za výborné a kvalitné plnenie úloh v mnohonárodnom a multikultúrnom prostredí. Zároveň tiež ocenil prácu celého personálu Sektoru 4, kde vyzdvihol jeho schopnosť plniť náročné úlohy často vo veľmi zložitých podmienkach. Neskôr privítal podplukovníka Marka, ktorý dôverne pozná prostredie operácie UNFICYP z predchádzajúcich nasadení. Zároveň vyjadril presvedčenie, že jeho benefit uplatní pri plnení úloh a naďalej bude pokračovať v kvalitnom plnení operačných úloh.

Tento benefit vyzdvihol aj samotný veliteľ operácie UNFICYP a vyjadril tak presvedčenie, že Sektor 4 bude naďalej pokračovať v kvalitnom plnení operačných úloh.

Slova sa tiež ujal podplukovník Marko. Vo svojom príhovore poďakoval svojmu predchodcovi za vykonanú prácu počas velenia sektoru a uistil všetkých prítomných, že bude naďalej pokračovať v tejto práci tak, aby na príslušníkov Sektoru 4 mohli byť ich domovské krajiny právom hrdé.

Po ceremoniáli a príhovoroch nasledoval slávnostný pochod, po ktorom sa uskutočnilo neoficiálne prijatie nového veliteľa Sektoru 4 generálmajorom Kabirom. Stretnutia sa zúčastnil podplukovník Eštók, zástupca odchádzajúceho veliteľa podplukovník József Lazar a noví funkcionári Sektoru 4 podplukovník Marko a jeho zástupca podplukovník Ferenc Kozula.


11112222333344

Autor: UNFICYP - Sektor 4 , Foto: UNFICYP - Sektor 4 - Dátum: 08.09.2017
Čítanosť: 4681
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share