Preskocit navigáciu

Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou


Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou
Vojaci z vrtuľníkového krídla sa v prvý septembrový týždeň zúčastnili Kurzu ochrany života a zdravia v priestoroch horského rekreačného strediska Drienica pri Sabinove. Pozvanie prijali od Hotelovej akadémie v Prešove a nebolo to prvýkrát.
Príslušníci prešovského leteckého útvaru sa spomínanej aktivity zúčastňujú každý rok. Tentokrát svoje zručnosti predviedli študentom tretieho ročníka. Tí si mali možnosť vypočuť prednášky z chemickej a spojárskej prípravy, získať poznatky z topografie a vyskúšať si vojenskú výzbroj, akou sú   plynové masky, taktické vesty a prilby, a pokúsili sa spojiť pomocou vysielačiek. Najväčšiu radosť im však urobila pozemná technika v podobe vojenského Land Roveru.
Študenti boli plne sústredení, aktívne sa zaujímali o jednotlivé oblasti a otázkami potrápili aj skúseného vojaka. Časť kurzu s vojenskou tematikou sa konala pod holým nebom. Krásne počasie uprostred prírody len podčiarklo vynikajúcu atmosféru celej aktivity. 
 
Cieľom Kurzu ochrany života a zdravia, ktorý majú školy vo svojich osnovách, je pripraviť každého jedinca na pobyt v prostredí, v ktorom sa nachádza. Predovšetkým je orientovaný na zvládnutie situácií vzniknutých živelnými pohromami a prírodnými katastrofami, riešenie mimoriadnych udalostí akou je napr. civilná ochrana a zároveň preverí aj ich fyzickú a psychickú odolnosť.

Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiouKurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiouKurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiouKurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiouKurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou..Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou..Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou..Kurz ochrany života a zdravia s Hotelovou akadémiou..

Autor: por. PhDr. Michala HALÁSOVÁ , Foto: vkPO - Dátum: 11.09.2017
Čítanosť: 4209
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share