Preskocit navigáciu

Vystúpenie folklórneho súboru Skaličan pre vojakov v operácii UNFICYP


Vystúpenie folklórneho súboru Skaličan pre vojakov v operácii UNFICYP

Slovenský folklórny súbor Skaličan pricestoval na Cyprus na 12. medzinárodný ročník festivalu folklórneho tanca v Larnake. Pri tejto príležitosti súbor pripravil dňa 14.9.2017 vystúpenie aj pre príslušníkov UNFICYP v priestoroch HQ Nikózia, na ktorom sa zúčastnila slovenská veľvyslankyňa na Cypre pani Oksana Tomová a jej zástupkyňa pani Dijana Sijková. Z velenia misie sa zúčastnil podplukovník J. D. Pemberton-Pigott.

Folklórny súbor predviedol divákom počas vystúpenia folklórne tance ako sú Skalické, Brodské, Mokrý háj a Neborácké z regiónu Záhorie. V druhej časti zatancovali tance z rôznych regiónov Slovenska a priblížili tak publiku kultúru slovenského folklórneho tanca v jeho rozmanitosti. Na záver si všetci členovia súboru Skaličan urobili spoločnú fotku s pani veľvyslankyňou Oksanou Tomovou a veliteľom Sektoru 4 podplukovníkom Jaroslavom Markom.

Po skončení podujatia Veliteľ Sektoru 4 poďakoval členom súboru za ich vystúpenie a vyzdvihol ich snahu šíriť slovenské tradície a kultúru v zahraničí.


11112222

Autor: UNFICYP - Sektor 4 , Foto: UNFICYP - Sektor 4 - Dátum: 18.09.2017
Čítanosť: 3835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share