Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni Sliač


Deň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni Sliač

Slávnostným nástupom dňa 22. septembra 2017 si príslušníci Leteckej základne Sliač pripomenuli Deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Deň Ozbrojených síl SR si pripomíname od roku 1998. Je oslavou pamätného víťazstva slovenských dobrovoľníkov nad cisárskymi jednotkami a uhorskými národnými gardami v bitke pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848.

Počas slávnostného nástupu prečítal veliteľ Taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý rozkaz prezidenta Slovenskej republiky. Poďakoval príslušníkom základne za zodpovedné plnenie svojich povinností, pozdvihol morálny význam víťazstva v Brezovej pod Bradlom a poprial prítomným krásny a hlavne bezpečný športový deň veliteľa taktického krídla, ktorý sa konal v tento istý deň.

Oslavy Dňa Ozbrojených síl na Sliači pokračovali Dňom otvorených dverí, ktorý na základni pripravili príslušníci základne. Návštevníci sa oboznámili s prácou príslušníkov útvaru, technikou a výzbrojou sliačskej leteckej základne. Mohli tiež sledovať vzlet stíhacích lietadiel, ktoré zabezpečovali prelety pri príležitosti osláv v Brezovej pod Bradlom. 


Deň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni SliačDeň Ozbrojených síl SR na Leteckej základni Sliač

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 26.09.2017
Čítanosť: 3910
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share