Preskocit navigáciu

Vojaci vrtuľníkového krídla podali pomocnú ruku


Vojaci vrtuľníkového krídla podali pomocnú ruku

Priestory vrtuľníkového krídla navštívila začiatkom týždňa rodinka z Prešova. Malý Adamko si v sprievode mamky a babky prišiel prevziať finančnú pomoc, ktorú osudom ťažko skúšanej rodine vyzbierali príslušníci prešovskej leteckej základne.

V priebehu necelých dvoch týždňov sa medzi vojakmi vyzbieralo takmer 500 eúr. Táto suma pomôže spomínanej rodinke zakúpiť Adamkovi špeciálny rehabilitačný kočiar. Malý hrdina bojuje s detskou mozgovou obrnou, ktorá mu postihla svaly - má čiastočne ochrnuté nôžky a pravú rúčku. Adamko už absolvoval náročnú operáciu končatín, počas ktorej mu odstránili lokálne svalové kontraktúry a spazmy. „Naším cieľom je naučiť sa správne chodiť. Veľa ľudí nám pomáha, aby mohol Adamko rehabilitovať, začo som veľmi vďačná. Rehabilitačné pobyty si hradíme v plnej výške, no vďaka dobrým ľuďom dostávame stále nádej pre lepší zajtrajšok“, uviedla mamka Michaela.

Vyzbieranú sumu odovzdali Michaele Štapinskej hlavní funkcionári vrtuľníkového krídla - veliteľ, plukovník Róbert Tóth a jeho zástupca, podplukovník Peter Kríž. Návšteve sa po celý čas venoval lietajúci personál, ktorý Adamkovi umožnil vyskúšať aj nový simulátor. „Vrtuľnikováči“, ako ich malý hrdina nazval, mu zároveň podarovali nášivky, nálepky, plagát aj tričko s logom vrtuľníkového krídla.

Pevne veríme, že sme aj touto formou prispeli k ich lepšiemu zajtrajšku, novému začiatku a pomohli na ich neľahkej ceste za zdravím.


11112222

Autor: por. Michala HALÁSOVÁ , Foto: vk Prešov - Dátum: 06.11.2017
Čítanosť: 5111
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share