Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP


Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP

Spoločným nástupom 6. novembra 2017 sa v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády (plrb) v Nitre začal spoločný a odborný výcvik 106-tich príslušníkov OS SR do vojenskej operácie OSN UNFICYP na Cypre (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus) pripravujúcich sa na vyslanie v marci 2018.

Cvičiace jednotky v úvode privítal na pôde nitrianskej brigády veliteľ plrb plukovník Ladislav Dovhun, ktorý prítomných oboznámil s plánom spoločného a odborného výcviku a poprial im veľa elánu a úspechov k splneniu stanovených úloh.

Počas takmer 4 týždňov absolvujú účastníci výcviku pod vedením skúsených inštruktorov z plrb Nitra a vyškoleného kľúčového personálu teoretické prednášky obohatené o praktické poznatky z pôsobenia v tejto vojenskej operácii, ako aj praktický výcvik zameraný na hlavné operačné úlohy našich jednotiek v priestore nasadenia.

Prioritou výcviku príslušníkov marcovej rotácie 2018 je pripraviť na požadovanú úroveň z hľadiska ich zaradenia a plnenia úloh vo vojenskej operácii UNFICYP v zmysle UNFICYP SOP (štandardných operačných postupov) a ďalších vykonávacích dokumentov operácie UNFICYP ako aj národnej legislatívy SR, interných predpisov a nariadení rezortu obrany SR. Hlavný dôraz je postavený na zvládnutie mandátu vojenskej operácie, UNFICYP SOP, systému hlásení, rádiovej komunikácie v anglickom jazyku využívanej v medzinárodnom prostredí, reakcií na incidenty a narušenia v Nárazníkovej zóne UNFICYP.

Vyvrcholením celého výcvikového úsilia bude spoločné, taktické cvičenie  jednotky UNFICYP na posádkovom cvičisku plrb Nitra – Kolíňanský vrch v trvaní dvoch dní.


Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYPVýcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYPVýcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYPVýcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP2Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP2Výcvik jednotky do vojenskej operácie UNFICYP2

Autor: mjr. Tomáš Daňo , Foto: rtm. Igor Boško - Dátum: 06.11.2017
Čítanosť: 2693
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share