Preskocit navigáciu

Pracovná skupina z OSN navštívila Sektor 4


Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4

V nedeľu, 5. novembra 2017, navštívila Sektor 4 pracovná skupiny z New Yorku (Strategic Review Team) pod vedením pána Wolfganga Weisbrod-Webera. Táto návšteva bola zameraná na oboznámenie sa s operačnými úlohami, ktoré plní Sektor 4 vo svojom priestore zodpovednosti a priamo nadväzuje na úsilie OSN o komplexné zhodnotenie a prípadnú remodeláciu operácie UNFICYP.

Pracovná skupina bola tvorená zástupcami a odborníkmi na jednotlivé nosné komponenty operácie, ktorými sú vojenská, policajná a civilná zložka. To sa tiež odzrkadlilo na kľúčových témach, ktoré boli prerokovávané s funkcionármi Sektoru 4. Hlavný záujem pracovnej skupiny sa sústredil na samotnú spoluprácu a tok informácií medzi týmito komponentami.

V úvode návštevy veliteľ Sektoru 4 podplukovník Jaroslav Marko, vykonal všeobecný operačný brífing a následne prebehla diskusia na jednotlivé témy, ktoré zaujímali predstaviteľov OSN. Neskôr sa pracovná skupina presunula priamo do priestoru, v ktorom sa nachádzajú patrolovacie a pozorovacie základne OP-152 Varosha, CP-10, OP-126 a stanica polície UNPOL v obci Pyla. Na týchto miestach boli tiež jednotlivými veliteľmi prezentované konkrétne situačné brífingy a uvedenie pracovnej skupiny do problematiky výkonu činnosti, dennej rutiny a spôsobu riešenia incidentov.

Po skončení návštevy poďakoval príslušníkom Sektoru 4 samotný náčelník štábu operácie UNFICYP, plukovník Tim Wildish. Ocenil tak prácu príslušníkov Sektoru 4, ich pripravenosť na túto dôležitú návštevu a angažovanosť s akou pristúpili k zvereným úlohám.


Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4Pracovná skupina z OSN  navštívila Sektor 4

Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 09.11.2017
Čítanosť: 529
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share