Preskocit navigáciu

Pracovné rokovanie záchranných a pátracích zložiek vo vk Prešov


Pracovné rokovanie záchranných a pátracích zložiek vo vk Prešov

Za účelom vzájomnej spolupráce pri pátraní po lietadlách a poskytovaní pomoci pri záchranných a pátracích akciách v prípade leteckej nehody privítal 18.12.2017 veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth zástupcov Okresných a Krajských riaditeľstiev policajného a hasičského a záchranného zboru v Prešove ako aj vybraných členov Oddelenia civilnej ochrany a krízového plánovania, Koordinačného strediska integrovaného záchranného systému či príslušníkov Strediska riadenia operácii zo vzdušných síl.

Zástupca veliteľa vk Prešov podplukovník Peter Kríž na úvod zhodnotil doterajšiu vzájomnú spoluprácu za rok 2017 a priblížil stav pripravenosti pre koordináciu síl a prostriedkov v nasledujúcom roku. Ďalej bola prediskutovaná platná legislatíva v oblasti pátrania a záchrany po lietadlách v SR a jej plánované zmeny v nastávajúcom období. Program pokračoval rozoberaním poznatkov z nácvikov pátrania a na záver sa všetky strany dohodli na vzájomnej spolupráci v roku 2018, ktorá vyvrcholí spoločným cvičením v mesiaci jún.


Pracovné rokovanie záchranných a pátracích zložiek vo vk PrešovPracovné rokovanie záchranných a pátracích zložiek vo vk Prešov

Autor: npor. Ing. Maroš KÖVÉR , Foto: vkPO - Dátum: 20.12.2017
Čítanosť: 4329
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share